Μια συνάντηση που δεν θα έχει καμιά σχέση με τις άλλες

15:52 20/6/2013 - Πηγή: AEK365

Συναντήσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ, έχουν γίνει αρκετές την τελευταία δεκαετία, όσα χρόνια δηλαδή έχει μείνει ο «δικέφαλος αετός» ξεσπιτωμένος, από το «έγκλημα» του Γρανίτσα και μετά.
Τα πρώτα χρόνια γίνονταν για τον... ΟΔΔΥ και άλλα μέρη αφού σύμφωνα με τον Νικολαϊδη «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν γινόταν με τίποτα». Συμφωνίες θυμάμαι, μνημόνια για ΟΔΔΥ

θυμάμαι, υποσχέσεις του Αλογοσκούφη στον Ντέμη θυμάμαι...
Μετά το 2008, οι όποιες συναντήσεις αφορούσαν στην Νέα Φιλαδέλφεια, με τελευταίες αν θυμάμαι καλά, τις δύο που έκανε ο Αδαμίδης, μια το 2010 και μια το 2011 με την Ερασιτεχνική και τον Δήμο για την υπογραφή του μνημονίου κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ουσία μηδέν σε όλες αυτές τις συναντήσεις, παρά τις όποιες καλές προθέσεις μπορεί να υπήρξαν, όχι φυσικά από την πλευρά της Πολιτείας που κορόιδευε την κοινωνία αλλά από την πλευρά των ανθρώπων της ΑΕΚ.
Νομίζω ότι ο μοναδικός άνθρωπος που έδρασε ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια για την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, είναι ο Γιάννης Βούρος που προχώρησε μέσα από το Κοινοβούλιο, την ψήφιση του νόμου που επιτρέπει την ανέγερση του γηπέδου στα Ιερά Χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπενθυμίζω μάλιστα ότι οι σχετικές άδειες λήγουν στο τέλος του χρόνου.
Η προγραμματισμένη λοιπόν για αύριο συνάντηση στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, εκτιμώ ότι δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με όλες αυτές που έγιναν μέσα στην τελευταία δεκαετία.
Πρώτα απ' όλα, αυτό το εγγυάται ο Δημήτρης Μελισσανίδης (είτε παραστεί που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο, είτε όχι), όπως εγγυάται και για όλες τις άλλες τεράστιες διαφορές που είχε η ΑΕΚ πριν βγει αυτός μπροστά με την ΑΕΚ που έχει αρχίσει να αναγεννάται και που σε δύο χρόνια θα είναι πανίσχυρη και εκεί που πρέπει.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην αυριανή συνάντηση, το «παρών» θα δώσουν μελετητές του έργου και κατασκευαστές. Θα θυμάστε ότι το έχω επισημάνει πολλάκις το τελευταίο διάστημα πως οι κινήσεις που γίνονται για το μείζον ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ είναι πολύ πιο προχωρημένες και ουσιαστικές, ακόμα και από αυτές που δημοσιοποιούμε. Κι αυτό θα αποδειχτεί και στην αυριανή συνάντηση που η ΑΕΚ θα πάει με συγκεκριμένο σχέδιο και με ολοκληρωμένο πλάνο στο Δημαρχείο.
Και κυρίως για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, τη μεγαλύτερη σημασία και τη σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες συναντήσεις, την κάνει ο... κουμπαράς που υπάρχει και που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση. Γιατί, κακά τα ψέματα, τα προηγούμενα χρόνια και τα γραφειοκρατικά να λύνονταν, το... μπικικίνι δεν υπήρχε καθώς ως γνωστόν η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μαντήλι να κλάψει.
Όλα λοιπόν τώρα είναι διαφορετικά χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που με σύσσωμο τον «Ενωσίτικο» λαό στο πλευρό του και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, θα βάλει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, τις μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Και θα το κάνει κι αυτό ξαφνικά, πουρνό πουρνό και θα περνάει ο κόσμος και θα τις βλέπει και δεν θα πιστεύει στα μάτια του. Κι όταν το συνειδητοποιήσει αυτό ο κόσμος, ακόμα και τα δάκρυα της συγκίνησης θα κυλήσουν χωρίς καν να το καταλάβει...
Αυτή είναι η ΑΕΚ, η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας. Και το γήπεδό της, το σπίτι της είναι ο πνεύμονάς της. Αυτός που θα δώσει στον δικέφαλο αετό τις ανάσες για να πετάξει ξανά ψηλά. Πιο ψηλά κι από τον ουρανό...
Καλημέρα σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα