Μητέρα και κόρη πέρασαν στο Πανεπιστήμιο

18:27 28/8/2012 - Πηγή: AEK365

Εκτός από τους μαθητές αγωνία είχαν και όλοι οι γονείς πριν ανακοινωθούν οι βάσεις για το πού θα περάσουν τα παιδιά τους, όμως σε μια οικογένεια από το Λιτόχωρο Πιερίας η μητέρα δεν είχε αγωνία μόνο για την κόρη της, αλλά και για την ίδια!

Η 35χρονη Κατερίνα Ευγενή είναι μητέρα τριών παιδιών και καθαρίστρια στον Δήμο Ολύμπου-Δίου, αλλά και δεν το έβαλε κάτω και έδωσε φέτος εξετάσεις μαζί με την 18χρονη κόρη της, Μαρία Πίνου.

Και οι δυο πέτυχαν και η μητέρα κατάφερε

να περάσει στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η κόρη της στην Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Η 35χρονη μητέρα είχε εγκαταλείψει τις σπουδές της στα 17 της, όταν απέκτησε και το πρώτο της παιδί.

Παρ' όλα αυτά η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα, όπως η ίδια αναφέρει στο ΑΜΠΕ, ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας τρίτεκνης οικογένειας. «Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω. Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας» δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου η υπόλοιπη διοίκηση του δήμου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό συνεχάρησαν την Κατερίνα Ευγενή, που όπως λένε, προσέρχεται από τις 6.00 το πρωί στα γραφεία τού δήμου, φροντίζοντας με συνέπεια, αγάπη και μεράκι την καθαριότητα. Της ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία και στα νέα πρόσθετα καθήκοντά της, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα