«Μόλις ξεμπερδέψουμε την Ελλάδα, βλέπουμε για σας...» (VIDEO)

19:03 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον αποκαλύπτικό της κατάστασης είναι το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τον διάλογο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Πορτογάλο ομολόγό του, Β. Γκασπάρ κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον Β.Γκασπάρ ότι το πρόγραμμα της Πορτογαλίας χρειάζεται προσαρμογή αλλά πρώτα πρέπει να... βγει από τη μέση η Ελλάδα!

Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε: «Υπομονή, ας ξεμπλέξουμε με την Ελλάδα

και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε»!

Μέχρι σήμερα κανένας εκπρόσωπος της ΕΕ δεν είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο προσαρμογής του προγράμματος βοήθειας που χορηγήθηκε στη Λισσαβόνα.

«Αν υπάρχει ανάγκη προσαρμογής (του προγράμματος βοήθειας της Πορτογαλίας), εμείς προτιθέμεθα να το κάνουμε» είπε ο Σόιμπλε.

«Το εκτιμούμε πολύ αυτό» απάντησε ο Πορτογάλος υπουργός Βίτορ Γκασπάρ.

Το βίντεο αυτό, το οποίο μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVI, προκάλεσε πολλά σχόλια στην Πορτογαλία και αποτελεί πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες, αλλά και στο YouTube.

Ο Σόιμπλε επέμεινε, ωστόσο, στο γεγονός ότι κάποιο μέτρο που θα αφορά την Πορτογαλία θα μπορούσε να ληφθεί μόνον «έπειτα από μια ουσιαστική απόφαση για την Ελλάδα».

Οι φόβοι ότι η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να ζητήσει μια επιπρόσθετη βοήθεια προέκυψαν μετά τις αναλύσεις, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα δεν θα μπορεί, αντίθετα με αυτό που επιθυμεί, να επιστρέψει στις αγορές το 2013.

Ωστόσο, η δήλωση σοκ του Σόιμπλε που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων βρίσκεται στη συνέχεια της συνομιλίας, που ο ίδιος φέρεται να λέει ότι «κλειδί για οποιαδήποτε απόφαση για το πρόγραμμα της Πορτογαλίας, είναι να δούμε τι θα κάνουμε με την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα