Μόνο η… Aegean έφτανε

16:08 19/6/2013 - Πηγή: AEK365

Καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο στην ΑΕΚ, όπως τόνισε και ο Βασίλης Τσιάρτας, έπαιξε η συνάντησή του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στα γραφεία της Aegean. Και αυτό διότι ο Ισπανός μέσος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι ποιος είναι ο Τίγρης και ότι η επιστροφή του στην ομάδα, της αλλάζει αυτομάτως επίπεδο. Σε αυτό το συμπέρασμα ο Κορδέρο είχε αρχίσει να οδηγείται πριν καν ξεκινήσει η κουβέντα του με το νέο αφεντικό της ΑΕΚ,

καθώς η επίσκεψη και μόνο στα γραφεία της Aegean ήταν από μόνη της αρκετή για να τον εντυπωσιάσει. Κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι ο ίδιος και η σύντροφός του θέλησαν να απαθανατίσουν αυτή την επίσκεψη, βγάζοντας μαζί μια φωτογραφία από την αίθουσα αναμονής των γραφείων του Τίγρη.
Τι αντίκρισε ο Κορδέρο; Ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια ναυτιλιακής εταιρίας στον κόσμο. Τα γραφεία της Aegean στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Η συνολική επιφάνεια τους έχει εμβαδόν 14.800 τ.μ.! Το κτίριο υψώνεται σε οκτώ ορόφους και διαθέτει τρία υπόγεια πάρκινγκ, αρκετά για να «φιλοξενήσουν» 200 αυτοκίνητα! Τόσο στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, όσο και στη διακόσμηση του έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με στόχο να «κερδίζει» τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Στην είσοδο το πρώτο που συναντά κανείς είναι ένα γλυπτό που καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο και το σχήμα του παραπέμπει στην ποντιακή λύρα. Ο τίτλος του έργου είναι «Το Λασπωμένο Όνειρο της Προσφυγιάς» και συμβολίζει «τη δύσκολη διαδρομή του ποντιακού ελληνισμού», όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης Παναγιώτης Τανιμανίδης. Επίσης, στα δεξιά του χώρου υποδοχής υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ελλάδα, το οποίο καλύπτει χώρο σχεδόν ενός δωματίου!
Το προσωπικό γραφείο του Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, ενώ ο 8ος φιλοξενεί roof garden με καφετέρια και εστιατόριο, στο οποίο γίνονται και αρκετές εκδηλώσεις της εταιρείας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα γραφεία είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και συνδέονται απευθείας με όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου, που περιλαμβάνει 600 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα, ανεφοδιαστικούς σταθμούς σε 18 χώρες ανά τον κόσμο, 80 ανεφοδιαστικά δεξαμενόπλοια, και τις θυγατρικές της Aegean. Τέλος, πλην των σαφών αναφορών στον Πόντο και την προσφυγιά γενικότερα, από τα γραφεία της Aegean δεν λείπει και το στοιχείο της ΑΕΚ, καθώς διάφορους χώρους τους κοσμούν αναμνηστικά, τιμητικές πλακέτες κ.α. με τον δικέφαλο αετό, από τις προηγούμενες θητείες του Τίγρη στην Ένωση.
Όπως είναι λογικό, λοιπόν, η επίσκεψη και μόνο στην έδρα των επιχειρήσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν αρκετή να δώσει στον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο να καταλάβει ότι η ΑΕΚ έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και δεν θυμίζει σε τίποτα το μίζερο παρελθόν που ο ίδιος έζησε τον τελευταίο χρόνο...

Keywords
Τυχαία Θέματα