Μοντολίβο: Μεγάλη ανακούφιση

14:23 25/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στην διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αγγλία, ο Ρικάρντο Μοντολίβο δεν ήταν εύστοχος αλλά στο τέλος η Ιταλία πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του EURO 2012 γεγονός που ανακούφισε τον διεθνή μέσο όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Σε δηλώσεις του μετά την νίκη με 4-2 στα πέναλτι στον προημιτελικό του Κιέβου, ο Μοντολίβο τόνισε: "Ήταν μεγάλη ανακούφιση, ειδικά για εμένα. Ένιωσα χάλια όταν έχασα το πέναλτι, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή, ωστόσο είχε ευτυχή κατάληξη.

Έχουμε την τύχη να έχουμε στην ομάδα έναν τερματοφύλακα όπως τον Μπουφόν. Όπως και να έχει η νίκη μας ήταν δίκαιη, βρισκόμασταν στην επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, άσχετα αν δεν καταφέραμε να τις εκμεταλλευτούμε. Το να χάναμε στα πέναλτι μετά από τέτοια προσπάθεια, θα ήταν τραγικό".
Για τον ημιτελικό με την Γερμανία, ο Μοντολίβο δήλωσε: "Παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια ως τώρα στην διοργάνωση. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Γερμανία, ίσως την καλύτερη ομάδα, μαζί με την Ισπανία, αλλά είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν, ειδικά μετά την αποψινή εμφάνιση".
Ενθουσιασμένος με την πρόκριση και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ο οποίος δήλωσε: "Θα ήταν κρίμα αν μέναμε εκτός απόψε. Συνεχίζουμε κάτι που ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια, με ένα στυλ παιχνιδιού που δεν είναι κατώτερο κανενός, ισως μόνο λίγο της Ισπανίας. Καταφέρνουμε μεγάλα πράγματα, όμως απόψε δείξαμε μεγάλη αυτοθυσία, ένα απίστευτο ομαδικό πνεύμα και μια απίστευτη συγκέντρωση από όλους. Ειδικά οι παίκτες της επιθετικής γραμμής βοήθησαν πολύ και αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημάδι. Δεν στάθηκα πολύ τυχερός απόψε με το σουτ που πήγε στο δοκάρι. Το είδα να πηγαίνει μέσα, το είχα δεδομένο! Θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν έμπαινε και μας βοηθούσε να κερδίσουμε το παιχνίδι αλλά η χαρά που πήραμε απόψε ήταν ανείπωτη. Είχαμε απίστευτες ευκαιρίες, αλλά αν παίζεις όπως παίξαμε εμείς απόψε, τότε νικάς".

Keywords
Τυχαία Θέματα