Μουρίνιο: Μετά από 20 τίτλους κατάλαβα ότι υπάρχει και η αποτυχία

12:50 3/6/2013 - Πηγή: AEK365

Από το 2003 και μετά είναι πολύ πιθανόν ο Ζοσέ Μουρίνιο να μην κατακτήσει κάποιο τρόπαιο στην διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως μετά από 20 τίτλους σε διάφορες ομάδες της Ευρώπης κατάλαβε πως υπάρχει και η αποτυχία στην ζωή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Jornal de Noticias, ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε: "Η φετινή χρονιά με έκανε να καταλάβω πως στην ζωή μου υπάρχει και η αποτυχία. Μετά από 20 τίτλους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, νόμιζα πως δεν θα μπορούσα να

αποδεχτώ την ήττα. Κατανοώ, όμως, πως και αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καριέρας μου. Μπόρεσα να δω την αποτυχία διαφορετικά από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα η ήττα αποτελεί κίνητρο για ένα καινούριο ξεκίνημα και όχι το τέλος μιας πορείας. Η αποτυχία είναι το σημείο της νέας εκκίνησης που θα με οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Η αποτυχία έπαψε να είναι ένα δράμα για μένα".
Ο Μουρίνιο άσκησε κριτική στους σύγχρονους ποδοσφαιριστές λέγοντας το εξής: "Στην εποχή μας είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατήσεις την ενότητα σε μια ομάδα. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ηθικών αξιών, όπως ο επαγγελματισμός και η παιδεία, από τους σύγχρονους ποδοσφαιριστές. Καθένας λειτουργεί ως μονάδα και έχει γίνει δύσκολο να δημιουργήσεις ένα σύνολο".
Όσο για την κριτική που του ασκείται όλα αυτά τα χρόνια για τον τρόπο που συμπεριφέρεται, ο Μουρίνιο απαντά: "Μάχομαι εναντίον της υποκρισίας. Είναι θέμα αρχής. Σιχαίνομαι τους υποκριτές και θα συνεχίσω να τους πολεμάω, αφού μόνο έτσι θα μπορώ να τα έχω καλά με τον εαυτό μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα