Μουρίνιο ο... happy one

16:42 10/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέστρεψε από σήμερα και με τη βούλα στην Τσέλσι και στην επίσημη παρουσίαση του όταν ρωτήθηκε για αν θεωρεί ακόμα τον εαυτό του ως Special One, εκείνος έδωσε τη ατάκα της συνέντευξης Τύπου κιόλας από το ξεκίνημα: «I am the happy one», δηλαδή «είμαι ο χαρούμενος», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι ο ίδιος άνθρωπος με το ίδιο πάθος και παλιότερα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε έναν σύλλογο και αγαπώ αυτόν τον σύλλογο. Ελπίζω να πετύχω περισσότερα απ' όσα πέτυχα την πρώτη φορά. Η καριέρα μου είναι βασισμένη στην

επιτυχία ήταν τα πρώτα λόγια του Μουρίνιο κατά την παρουσίασή του ως νέου τεχνικού της Τσέλσι.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς το 2007 όταν ο Ρώσος απέλυσε τον Πορτογάλο τεχνικό από το πόστο του ο Μουρίνιο ανέφερε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και πως οι σχέσεις τους ποτέ δεν ψυχράνθηκαν. «Ό,τι ακούστηκε δεν ήταν αλήθεια. Ήταν κοινή συναινέσει. Ήταν μια λυπητερή στιγμή, που ωστόσο δεν μετανιώνω. Πλέον περιμένω να δουλέψουμε μαζί κάτω από καλύτερες συνθήκες, δηλαδή με σταθερότητα», ανέφερε ο Μουρίνιο.
Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε όλους τους φίλους της Τσέλσι να κρίνουν το έργο του από εδώ και στο εξής, καθώς στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τότε που έφυγε από την Τσέλσι ήταν αρκετός καιρός στο να μάθει ακόμα περισσότερα πράγματα. «Οι οπαδοί της Τσέλσι θέλω να με αγαπήσουν για όσα μπορώ να πετύχω από εδώ και πέρα. Νομίζω πλέον πως οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες καθώς όλοι γνωρίζουν τι μπορώ να πετύχω. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς οπαδούς, ωστόσο όλοι θέλω να με κρίνουν από εδώ και πέρα. Νομίζω πως είμαι πιο ήρεμος από την πρώτη φορά. Μαθαίνεις από την εμπειρία που αποκτάς», υπογράμμισε ο Ζοσέ.
Μετά τον τίτλο του... happy one, ο Μουρίνιο απέδωσε στον εαυτό του και τον τίτλο του θαλασσοπόρου: «Είμαι Πορτογάλος. Πάντα μου άρεσαν οι περιπέτειες. Και όπως οι Πορτογάλοι του παρελθόντος πάντα ήμουν θαλασσοπόρος».

Σε ερώτηση αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα στην οποία θα ήθελε να βρίσκεται, ο Μουρίνιο απάντησε: «Όχι. Εδώ θέλω να βρίσκομαι. Είναι η δουλειά μου. Είναι αυτό που θέλω».

Ο Μουρίνιο απάντησε και στον Αντρές Ινιέστα που είχε υποστηρίξει πως ο Πορτογάλος κατέστρεψε το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Κατέστρεψα το ισπανικό ποδόσφαιρο σπάζοντας την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα».

Αναφερόμενος σε Λάμπαρντ, Τέρι, Κόουλ ο Μουρίνιο ανέφερε : «Είναι σημαντικό να πω πως δεν υπάρχουν προνόμια για αυτούς. Το γνωρίζουν ήδη γιατί ξέρουν τη φύση μου ως προπονητή. Δεν έχουν κανέναν πλεονέκτημα έναντι των άλλων» επεσήμανε, ενώ προανήγγειλε και την αποχώρηση του Πάολο Φερέιρα μέσα στο καλοκαίρι οπότε λήγει και το συμβόλαιο του.

Σχετικά με τους στόχους της Τσέλσι, τόνισε :

«Η Τσέλσι αφοσιώνεται σε κάθε διοργάνωση. Δεν μπορώ να πω ότι κάποια είναι πιο σημαντική από κάποια άλλη. Αυτή την στιγμή το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να είναι εμμονή για εμένα. Δεν αποτελεί εμμονή για τον σύλλογο. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Ο καθένας προσπαθεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και μετά στην πρώτη τριάδα. Μετά από αυτό προσπαθεί να το κατακτήσει. Φυσικά ο πρώτος μας στόχος είναι η τετράδα»

Keywords
Τυχαία Θέματα