«Να αλλάξουμε πρόσωπο»

22:09 26/3/2013 - Πηγή: AEK365

Η έλλειψη κινήτρου έχει οδηγήσει τον Απόλλωνα Πατρών στα απογοητευτικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το Νίκο Βετούλα. «Το ένστικτο της επιβίωσης είναι δυνατό συναίσθημα και όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση σου δίνει ισχυρό κίνητρο. Αυτό το ισχυρό κίνητρο το είχαμε και εμείς στα παιχνίδια με το Περιστέρι και τον Κολοσσό στην έδρα μας, ή με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα. Πλέον δεν το

έχουμε γιατί πετύχαμε τον μεγάλο στόχο που ήταν η παραμονή. Όμως, επιβάλλεται και πάλι να το αποκτήσουμε για να επιτύχουμε και την συμμετοχή μας στα πλέι οφ». Είπε ακόμα...

-Τι ακριβώς εννοείτε;
«Θα αναφερθώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Οι αντίπαλοί μας το ήθελαν περισσότερο και αυτό φαινόταν στις διεκδικούμενες φάσεις, στα ριμπάουντ σε κάποιες μπάλες που ήταν χαμένες αλλά τις κυνηγούσαν έως το τέλος. Θα αναφερθώ στα ριμπάουντ, τα οποία μας κόστισαν. Τα ριμπάουντ δεν είναι θέμα ημέρας αλλά ξεκάθαρα θέμα διάθεσης. Βλέπουμε κοντούς παίκτες να κερδίζουν ριμπάουντ, παίκτες χωρίς ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα να κερδίζουν δυνατότερους αντιπάλους. Αυτά όλα έχουν να κάνουν με τη θέληση και το κίνητρο. Ίσως είναι και δικό μου λάθος. Πρέπει να βρω τον τρόπο να δώσω στα παιδιά αυτό το ισχυρό κίνητρο που μας λείπει. Αυτό το κίνητρο σίγουρα όπως το είχε ο Ηλυσιακός θα το έχει και ο Πανελευσινιακός, αφού και αυτός θα παίξει με εμάς για την επιβίωσή του. Δεν λέω, είναι μεγάλη επιτυχία ότι έχουμε εξασφαλίσει αρκετά νωρίς την παραμονή μας. Όμως, από την άλλη, για να μπούμε στα πλέι οφ πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο. Πρέπει να βρούμε και πάλι ισχυρό κίνητρο. Προσωπικά θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό είναι πλέον κομβικό. Με νίκη θα βρεθούμε πολύ κοντά στα πλέι οφ, δεν λέω ότι θα εξασφαλίσουμε θέση στην 8άδα, αλλά θα είμαστε πολύ κοντά. Όμως, εάν ηττηθούμε πολύ δύσκολα θα μπούμε στα πλέι οφ».

-Τεχνικά με τον Ηλυσιακό πού κρίθηκε το παιχνίδι;
«Δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάποια πράγματα που μας έδωσε στην άμυνα ο Ηλυσιακός. Παράλληλα, με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε δώσαμε τη δυνατότητα στους αντιπάλους να πάνε σε δεύτερες επιθέσεις ή ακόμη και σε τρίτες επιθέσεις. Χάσαμε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ και σε κρίσιμες φάσεις δεν είχαμε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν και έτσι οδηγηθήκαμε σε λάθος επιλογές».

-Το μέλλον;
«Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε μακριά. Πρέπει να μας ενδιαφέρει αποκλειστικά το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Επαναλαμβάνω είναι πολύ σημαντικό και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ».

Keywords
Τυχαία Θέματα