Να μη χαθεί η ευκαιρία που δίνει ο Τίγρης

15:24 10/6/2013 - Πηγή: AEK365

Φυσικά η εμφάνιση του Δημήτρη Μελισσανίδη στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, σημαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που πρόκειται να σταθώ στο σημερινό κείμενο. Και αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές της ΑΕΚ εδώ και

πολλά χρόνια. Για λόγους που όλοι θα καταλάβουμε πολύ καλά μέρα με τη μέρα.

Για μένα το σημαντικό δεν είναι οποιαδήποτε επιβεβαίωση ότι ο Μελισσανίδης είναι... εδώ. Αυτό είναι δεδομένο εδώ και καιρό και δεν χρειάζεται ούτε η χθεσινή του εμφάνιση, ούτε κάποια δήλωση για να το επιβεβαιώσει.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγε χθες στην Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής, εκτός των άλλων για να δηλώσει την στήριξη του σε μια νέα διοικητική κατάσταση, με επικεφαλής δύο ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κι ελπίζει και ο ίδιος πως θα αποδειχθεί στην συνέχεια ότι καλώς έχει συμβεί αυτό.

Μιλάω φυσικά για τους Κοτσάτο και Αλεξίου. Δύο ανθρώπους που η παρουσία τους στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα της, αν την βάλουμε στην λογική των «στρατοπέδων» που δυστυχώς είχε κυριαρχήσει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, ταυτίστηκε για τον πολύ κόσμο με ένα «στρατόπεδο» εχθρικό για τον Μελισσανίδη. Λάθος όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αλλά υπήρξε αυτή η εντύπωση.

Εδώ ακριβώς είναι για μένα ένα από τα πιο σημαντική μηνύματα της χθεσινής εμφάνισης. Η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον «Τίγρη» αυτού που εμείς εδώ στην «ΩΡΑ» σας λέμε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην δημοσιότητα η πρόθεση του να κινηθεί για την ΑΕΚ.

Δηλαδή το βάζουμε στην άκρη την λογική των «στρατοπέδων», ξεχνάμε οτιδήποτε έχει γίνει στο παρελθόν και επενδύουμε μόνο στην ενότητα και στο μέλλον. Με την πεποίθηση πως όλοι θα καταλάβουν αργά ή γρήγορα πόσο σημαντικό είναι αυτό και θα ακολουθήσουν. Όχι με αφέλεια... Με αισιοδοξία.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θέλει να ακούει για οτιδήποτε που έχει να κάνει με διαχωρισμούς από το παρελθόν. Σε βαθμό που εκπλήσσει όσους τον ακούν να μιλάει γι' αυτό και φυσικά γνωρίζουν πόσο πολύ και πόσο βρώμικα έχει πολεμηθεί από κάποιους συγκεκριμένους.

Και ίσως στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν και κάποιες ακόμη κινήσεις που θα δίνουν αυτό το μήνυμα, οι οποίες θα προκαλέσουν πολύ περισσότερο πάταγο από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα...

Ο Μελισσανίδης δεν παίρνει σαν δεδομένο ότι κι αυτοί στους οποίους απευθύνεται το κάλεσμα ενότητας θα έκαναν το ίδιο στην θέση του. Απλά όμως δεν τον ενδιαφέρει αυτό και δεν το λαμβάνει υπόψη στο σκεπτικό του. Θέλει η ΑΕΚ να τελειώνει με αυτά και θέλει να τελειώνει άμεσα.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την καλή του θέληση για να προωθήσει δική του ατζέντα. Αλλά είμαι άλλος τόσο σίγουρος από το ρεπορτάζ μας, ότι θα δώσει πάρα πολλά περιθώρια ένταξης σε όλους σε αυτή την προσπάθεια.

Ξέρετε δεν είναι εύκολο. Κι εγώ προσωπικά γνωρίζοντας πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα από το «στρατόπεδο» που τον ανακήρυξε εδώ και χρόνια σαν τον «νούμερο ένα» εχθρό του, όχι μόνο δεν παίρνω σαν δεδομένο, αλλά είμαι εκατό τοις εκατό βέβαιος πως εκείνοι δεν θα έκαναν στην θέση του αυτό που κάνει τώρα ο Μελισσανίδης.

Δεν είναι εύκολο, γιατί ακόμη περισσότερο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε αυτή του την επιλογή, δεν μπορεί παρά να παρατηρεί και την πικρία πολύ δικών του ανθρώπων που έχουν περάσει δύσκολα, που έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί επέλεξαν να σταθούν απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που θεωρούσαν αντίθετα προς τα συμφέροντα της ΑΕΚ.

Είναι κι αυτό όμως ένα στοιχείο, που κάνει ακόμη πιο αξιοθαύμαστη την αποφασιστικότητα να τηρήσει την συγκεκριμένη στάση. Και πρέπει όλοι μας, ανεξάρτητα από πικρίες από το παρελθόν, να έχουμε το καθαρό μυαλό να διακρίνουμε πως έρχεται επιτέλους ένας άνθρωπος, που εκτός από όλα τα άλλα, μπορεί να δώσει τέλος στην αρρώστια της εσωτερικής φαγωμάρας.

Όχι με το να επιβάλλει τον δικό του νόμο, όπως κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει ο συγκεκριμένος. Αλλά με το να επιβάλλει μια ΑΕΚ ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν με μόνο γνώμονα το δικό της συμφέρον κι όχι το δικό τους.

Νομίζω πως αυτή η θέληση του «Τίγρη» και η αποφασιστικότητα να την κάνει πράξη, είναι η μοναδική σοβαρή ευκαιρία να ξεφύγουμε από την μιζέρια της φαγωμάρας και της λογικής των «στρατοπέδων». Κι ελπίζω ότι η μιζέρια και η κακεντρέχεια ορισμένων θα πάρει κάποια στιγμή τέλος. Δεν μπορώ να διανοηθώ τι άλλο πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση για να καταλάβουν όλοι τι έχει ανάγκη η ΑΕΚ.

Κατά τα άλλα, μπαίνουμε από χθες σε μια περίοδο που η όλη διαδικασία αναδιοργάνωσης της ΑΕΚ, μπαίνει πλέον σε μια σειρά. Από εδώ και πέρα μέρα με τη μέρα θα διαμορφώνεται όλο και πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Με επίκεντρο φυσικά και με βασική αιτία, για να μη ξεχνιόμαστε, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

* Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ωρα των Σπορ

Keywords
Τυχαία Θέματα