«Να περάσουμε στους “8”»

16:42 10/9/2013 - Πηγή: AEK365

Στο μπλογκ που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας έγραψε ο Στράτος Περπέρογλου, μετά το τέλος της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο διεθνής σμολ φόργουορντ:


«Γεια σας, είμαι ο Στράτος και είμαι ξανά μαζί σας από τη Σλοβενία Δεν τελειώσαμε τον πρώτο γύρο του Ευρωμπάσκετ

με τον τρόπο που θα θέλαμε. Οι δύο ήττες από την Ιταλία και τη Φινλανδία πραγματικά μας πλήγωσαν. Τώρα θα έχουμε ρεκόρ 0-2 πηγαίνοντας στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στη Λουμπλιάνα. Είμαστε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο ώρα και θα πρέπει να πάμε εκεί και να βρούμε τις νίκες που θα μας βοηθήσουν να προκριθούμε στα προημιτελικά. Έχουμε τρεις ημέρες να ξεκουραστούμε να προετοιμαστούμε και να δούμε τι κάναμε λάθος. Κι ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι.

Αυτή τη στιγμή είμαστε απογοητευμένοι αλλά νομίζω ότι πρέπει να βγούμε δυνατοί από αυτή την κατάσταση, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Αύριο είναι μία νέα ημέρα και θα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες όπως είναι η Ισπανία, η Σλοβενία και η Κροατία. Η δουλειά μας δεν είναι εύκολη αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η Ισπανία είναι για μένα το φαβορί και η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Η Σλοβενία παίζει στο γήπεδό της και θα είναι δύσκολο να παίξουμε μπροστά στο κοινό τους. Και η Κροατία είναι επίσης καλή ομάδα. Όλες οι ομάδες του δεύτερου γύρου είναι καλές και ανταγωνιστικές. Έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε.

Στον πρώτο γύρο έπρεπε να παίξουμε δύο παιχνίδια χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ο καλύτερός μας παίκτης και ο αρχηγός μας. Είναι δύσκολο να παίξουμε χωρίς αυτόν. Έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι και θα μείνει υγιής για να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο του τουρνουά. Είναι ένας παίκτης ο οποίος όταν είναι στο παρκέ δίνει αυτοπεποίθηση και σε καθέναν που βρίσκεται εκείνη την ώρα στο γήπεδο.

Έχουν υπάρχει πολλές εκπλήξεις στη διοργάνωση. Απλά κοιτάξτε στο δικό μας γκρουπ όπου η Τουρκία και η Ρωσία επιστρέφουν σπίτι τους, ενώ η Ιταλία και η Φινλανδία τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις και πάνω από εμάς. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδας. Κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη. Δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και τις υπόλοιπες φέτος. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά για όλους. Οι πιο σκληρές ομάδες θα επιβιώσουν στη συνέχεια.

Στο παιχνίδι απέναντι στη Σλοβενία θα δούμε απέναντί μας και τον Μίρσα Μπέγκιτς, που θα είναι μελλοντικός μας συμπαίκτης στον Ολυμπιακό. Περιμένω να τον συναντήσω. Θα είμαστε αντίπαλοι για σαράντα λεπτά και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο καθένας την ομάδα του για να νικήσει. Πάντως είμαστε εχθροί μόνο στο παρκέ.

Ανεξάρτητα με ποιον παίζουμε ο στόχος είναι ο ίδιος: Θέλουμε να μπούμε στην οκτάδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε πρώτοι ή τέταρτοι. Ο μόνος στόχος μας είναι να περάσουμε στους «8». Και μετά είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ που αν νικήσεις είσαι στους τέσσερις ενώ αν χάσεις μένεις έξω. Θέλουμε απλά να τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα με τη θέση μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα