Να σώσουν την χρονιά

08:14 15/5/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΤΣΕΛΣΙ
ΓΗΠΕΔΟ: Amsterdam Arena, Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Απόψε στην "Amsterdam Arena" θα αναδειχθεί ο νέος κάτοχος του Europa League με τις Μπενφίκα και Τσέλσι να τα δίνουν

όλα για τον μεγάλο στόχο προκειμένου να μην στεφθεί με αποτυχία η εφετινή τους σεζόν.
Η Μπενφίκα μετά το "χαρακίρι" στο πρωτάθλημα θα διεκδικήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 51 χρόνια. Σημειώνεται πως η πορτογαλική ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1962 έχει πέντε χαμένους τελικούς στην διοργάνωση και έναν χαμένο τελικό στο Κύπελλο UEFA.
Από την άλλη μεριά η Τσέλσι έχει την ευκαιρία να σώσει την χρονιά της και να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικά Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League και έτσι να φτάσει στην κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων σε πέντε τελικούς. Σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Λονδίνου θα έχει καταφέρει το απόλυτο μηδέν και στους 8 τίτλους που διεκδίκησε φέτος.
Ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους, δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Μάξι Περέιρα ενώ ο προπονητής της Τσέλσι, Ράφα Μπενίτεθ, δεν υπολογίζει στον Ντεμπά Μπα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, στον τραυματία Αζάρ ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Τζον Τέρι.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μόλις πέρσι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Τσέλσι να προκρίνεται με δύο νίκες, 1-0 στη Λισαβόνα και 2-1 στο Λονδίνο. Η Μπενφίκα σε 31 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ η Τσέλσι απέναντι σε συλλόγους από την Πορτογαλία έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Keywords
Τυχαία Θέματα