Νέα απίστευτη μαρτυρία: Το μηχανάκι είχε πινακίδες!

12:12 25/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στην ανακρίτρια Ηρακλείου βρέθηκαν στις 11 στις 11 το πρωί οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν για τη μοιραία καταδίωξη που κόστισε τον βαρύ τραυματισμό δυο εφήβων το βράδυ της Τετάρτης στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος. Ήδη οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στα χέρια τους υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων της παραλιακής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία για τη μοιραία

καταδίωξη.

Ωστόσο, μια νέα μαρτυρία ενός 23χρονου, του πρώτου ανθρώπου που έτρεξε στο σημείο που είχαν πέσει τα δυο παιδιά, φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Ο 23χρονος Γ.Α. από τις Δαφνές ανέφερε: «Βρισκόμουν εκεί απέναντι όταν άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα το μηχανάκι του Σπύρου πεσμένο από κάτω...

Τα παιδιά ήταν πεσμένα λίγο πιο πέρα, σε μία απόσταση 3 περίπου μέτρων μεταξύ τους. Ο Σπύρος ήταν πεσμένος ανάσκελα και σπαρταρούσε ενώ ο Γιώργος ήταν μπρούμυτα και δεν κουνιότανε καθόλου.

Η αστυνομία δε μας άφησε καθόλου να πλησιάσουμε. Στην αρχή ήταν 5 -6 αστυνομικοί αλλά μετά ήρθαν πολλοί. Περιπολικά, μηχανές ...χαμός.

Πλησίασα το μηχανάκι και μία αστυνομικός δε με άφησε. Κρατούσε κάτι χαρτιά και με ρώτησε αν γνωρίζω την πινακίδα. Η πινακίδα ήταν βιδωμένη πάνω στο φτερό της μηχανής. Της είπα ναι.. είναι της μηχανής του Σπύρου», ανέφερε, ενώ οι αστυνομικοί έως τώρα υποστηρίζουν ότι ο λόγος που ξεκίνησαν την καταδίωξη ήταν ότι το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες και τα παιδιά δεν σταμάτησαν σε σήμα τους.

Ο 23χρονος αυτόπτης μάρτυρας ήταν αυτός που ενημέρωσε την αδερφή του 19χρονου τραυματία και τον πατέρα του που έτρεξαν στο σημείο του τροχαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλη μια κοπέλα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο συνοδηγός της μηχανής των ΔΙΑΣ έσπρωξε με το πόδι του τα παιδιά κι έτσι αυτά έφυγαν από το δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα