Νέα πρόκληση Παπαδημούλη

20:52 28/6/2012 - Πηγή: AEK365

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο βουλευτής του ΣΙΡΥΖΑ προκάλεσε χθες με την επίδειξη ασχετοσύνης του, κάνοντας λόγο για «νέα ΑΕΚ» και συγκρίνοντας την Ένωση με την υπόθεση του Νέου Πανιωνίου. Σήμερα, ο Παπαδημούλης επέστρεψε... δριμύτερος: Σε νεότερη τοποθέτησή του χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωσή του. Όμως, δυστυχώς για εκείνον, δεν έμεινε σε αυτό, αλλά χαρακτήρισε «παραθυράκι»(!) το άρθρο 44, έναν νόμο του κράτους ψηφισμένο από τη Βουλή,

τον οποίο έχουν εκμεταλλευτεί δεκάδες ΑΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.
«Mια όχι τόσο ακριβής έκφραση μου στο πλαίσιο χθεσινής ραδιοφωνικής συνέντευξης για την ρύθμιση των χρεών της ΑΕΚ προκάλεσε αντιδράσεις ορισμένων blogs της ΑΕΚ αλλά και οπαδών της ΑΕΚ. Όντως το "νέα ΑΕΚ", ήταν ατυχές. Εκεί έγινε χρήση του άρθρου 44 του νόμου για τις ΑΕ. Η ουσία όμως είναι να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι, τα χρέη, κομμάτων ή ΠΑΕ ,με βάση «παραθυράκια» του νόμου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους», ήταν σημερινή τοποθέτηση του κυρίου Παπαδημούλη.
Επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει -πολιτικό- δημόσιο λόγο και δεν επιτρέπεται να πιάνεται (όχι αδιάβαστος, αλλά) ...άσχετος, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε για κάποια πράγματα: Η ΑΕΚ πέτυχε την υπαγωγή της στο άρθρο 44 επειδή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που προέβλεπε ο νόμος τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Το 60% των χρεών που διαγράφησαν από αυτή τη διαδικασία ήταν χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού από τους πρώην ιδιοκτήτες της, τις εταιρείες ENIC και NETMED.
Η συντριπτική πλειοψηφία των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο που διαγράφησαν ήταν πρόστιμα και προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν στην ΑΕΚ για την έκδοση πλαστών τιμολογίων από πρώην ιδιοκτήτη της (Ψωμιάδης), διαδικασία μέσω της οποίες υπεξαιρέθηκαν τεράστια ποσά από τα ταμεία της. (Ουσιαστικά τιμωρήθηκε ως... θύμα). Χρήματα που ένα σημαντικό μέρος τους έχει βρεθεί σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και η επιστροφή τους θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ (επιτρέποντάς της μεταξύ άλλων να πληρώσει και τα χρέη της προς το Δημόσιο), όμως η υπόθεση παραμένει «κολλημένη» επί σχεδόν μια δεκαετία στα γραφειοκρατικά γρανάζια της Δικαιοσύνης.
Κύριε Παπαδημούλη, τώρα που τα μάθατε όλα αυτά, ως μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι θα μπορείτε να κάνετε για το τελευταίο...

Keywords
Τυχαία Θέματα