Νέα βίντεο από την επίθεση με χημικά στη Συρία (VIDEO+18)

15:43 8/9/2013 - Πηγή: AEK365

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια σειρά βίντεο που φέρεται να δείχνουν θύματα της επίθεσης με χημικά όπλα στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου.

Συνολικά 13 βίντεο παρουσιάστηκαν από τον Ομπάμα σε μια επιλεγμένη ομάδα γερουσιαστών ως πειστήρια για την ανάγκη ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες, ενήλικες και παιδιά που ταράζονται από τους σπασμούς και βγάζουν αφρούς από το στόμα είναι μερικές μόνο από τις σκληρές εικόνες που βλέπει στα βίντεο, τα οποια αναρτήθηκαν και στο δικτυακό τόπο της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Όπως

σχολίασε στο CNN ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μπιλ Ρίτσαρντσον, το οπτικό υλικό θα μπορούσε να έχει κρίσιμη σημασία στην προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να πείσει το Κογκρέσο και το αμερικανικό κοινό ότι υπάρχει ανάγκη στρατιωτικής παρέμβασης.

Το CNN επισημαίνει ωστόσο ότι τα βίντεο δεν αποδεικνύουν ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση.

Ακόμα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τη Δευτέρα σε έξι παρουσιαστές τηλεοπτικών δικτύων, οι οποίες θα προβληθούν στη βραδινή ειδησεογραφική ζώνη των σταθμών. Παράλληλα, την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

*ΠΡΟΣΟΗ: Τα βίντεο περιέχουν σκληρές εικόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα