Νέο μακελειό στη Βαγδάτη

12:39 15/8/2013 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί και 60 οι τραυματίες από τις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που είχαν ως στόχο κυρίως σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης.

Μία από τις επιθέσεις σημειώθηκε κοντά στην περιοχή των διπλωματικών αποστολών, τη λεγόμενη «Πράσινη Γραμμή» της πρωτεύουσας.

Η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην διεθνή ζώνη και κοντά στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, νωρίς το πρωί είναι μία από τις πέντε συνολικά εκρήξεις και προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων και τον τραυματισμό 12 ανθρώπων.

Η ζώνη είναι μία αυστηρά φρουρούμενη περιοχή, όπου βρίσκονται πρεσβείες δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η αμερικανική, και το γειτονικό ιρακινό υπουργείο έχει γίνει συχνά στόχος επιθέσεων.

Στη χώρα σημειώνονται μερικές από τις πιο βίαιες επιθέσεις μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων πριν από 18 μήνες με τους σουνίτες ισλαμιστές ενόπλους, περιλαμβανομένων των μελών της αλ Κάιντα, να βάζουν στο στόχαστρό τους την υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνηση.

Κάθε εβδομάδα σημειώνονται εκρήξεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα με δεκάδες νεκρούς και η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον των ενόπλων. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι τον Ιούλιο σκοτώθηκαν 1.057 άνθρωποι

Keywords
Τυχαία Θέματα