Νέο ξεκίνημα στον σχεδιασμό...

18:10 31/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το τέλος μιας διοργάνωσης όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αποτελεί ταυτόχρονα αφετηρία ενός νέου κύκλου με τετραετή ορίζοντα.

Μόνο που το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, σήμανε και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το Μπιτς Βόλεϊ της Βραζιλίας με την παγκόσμια υπερδύναμη του αθλήματος να αλλάζει σελίδα.
Στις 16 Ιανουαρίου στη Σακουαρέμα, εκεί όπου εδρεύει το προπονητικό

κέντρο της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, στα γήπεδα του Μπιτς Βόλεϊ η άμμος είχε διανθιστεί με ατελείωτες δόσεις χρυσόσκονης...

Εμάνουελ Ρέγκο, Ρικάρντο Σάντος, Ταλίτα Αντούνες, Μαρία Αντονέλι ήταν οι... σημαιοφόροι της νέας σελίδας που γράφεται στο άθλημα μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για ριζική αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δομών.

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο; Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του Μπιτς Βόλεϊ στη χώρα που θα φιλοξενήσει σε 3.5 χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες από δω και στο εξής θα προπονούνται όλοι μαζί και η Ομοσπονδιακή τεχνικός Λετίσια Πεσόα μαζί με τους συνεργάτες της θα αποφασίζουν τη σύνθεση των διδύμων που θα αγωνίζονται σε κάθε διοργάνωση, είτε αυτή έχει να κάνει με το World Tour είτε με άλλα events.

Στους άνδρες η ομάδα περιλαμβάνει 16 συνολικά άτομα ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο γκρουπ περιλαμβάνει 10 αθλήτριες με επικεφάλη προπονητή τον Μάρκος Μιράντα.

«Η δημιουργία της Εθνικής ομάδας Μπιτς Βόλεϊ ήταν αναγκαία, κρίνοντας από τα κρατούντα στο διεθνή χώρο», είπε ο Εμάνουελ Ρέγκο μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό του για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην (αισίως) 20η του σεζόν στην άμμο (!!!). «Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή, που θα βοηθήσει την Βραζιλία να διατηρήσει την ηγεμονία της στην άμμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω ζήσει διάφορα προπονητικά συστήματα και το να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας Μπιτς Βόλεϊ μου δίνει πραγματικά κίνητρα γιατί κάθε παίκτης πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας ανά πάσα στιγμή», συμπλήρωσε ο 39άχρονος άσος ενώ το ίδιο ενθουσιασμένη εμφανίστηκε και η Ομοσπονδιακή τεχνικός Λετίσια:

«Αυτό το νέο πρότζεκτ σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στη Βραζιλία οι κορυφαίοι παίκτες θα δουλεύουν μαζί, στις καλύτερες εγκαταστάσεις. Το Μπιτς Βόλεϊ πολλά περιθώρια βελτίωσης με τη βοήθεια που προσφέρει η Ομοσπονδία, ιδιαίτερα στους νέους αθλητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται σε ανάλογες συνθήκες από μόνοι τους. Κι ο στόχος μας δεν είναι άλλος από το να κατακτήσουμε δύο μετάλλια στους Αγώνες του Ρίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα