Νίκη τίτλου η Ανόρθωση

16:54 26/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 19η αγωνιστική

Ομόνοια-Ανόρθωση 1-3
Γήπεδο: "ΓΣΠ"

Με τον... αέρα της πρωτοπόρου η Ανόρθωση πήρε σπουδαία νίκη επί της Ομόνοιας μέσα στο "ΓΣΠ" και έδειξε πως είναι αποφασισμένη φέτος να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στο πρώτο μέρος η Ομόνοια του Τόνι Σαβέφσκι είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Έτσι τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη όπου η Ανόρθωση, σαφώς βελτιωμένη,

προηγήθηκε στο 55ο λεπτό όταν ο Σπαντάσιο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ιτζχάκι σε κενή εστία έκανε το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ιτζχάκι διπλασίασε τα δικά του τέρματα και της Ανόρθωσης όταν αξιοποίησε ιδανικά σέντρα του Κάλβο για το 0-2. Στο 75ο λεπτό η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν το σουτ του Αντρέ Άλβες χτύπησε στο δοκάρι. Το χειρότερο για τους γηπεδούχους ήταν πως δυο λεπτά αργότερα ο Αλαμπί με δυνατό σουτ έκανε το 0-3 για την Ανόρθωση.
Η Ομόνοια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 στις καθυστερήσεις με τον Αντρέ Άλβες.
Η Ανόρθωση πέτυχε μια σπουδαία και επιβλητική νίκη στο ΓΣΠ, να αυξάνει τη διαφορά της, έστω και προσωρινά, στους εννέα βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ και να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο.

Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Λεβίτα, Σπούνγκιν (89' Αγκουιάρ), Ζοάο Πάουλο, Αλαμπί, Σκαραμοτσίνο, Λεάντρο, Ασίς, Ζοάο Άλβες (59' Σκέμπρι), Εφραίμ (74' Φρέντι), Χριστοφή, Αντρέ Άλβες.
Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Βαλβέρντ, Άντιτς, Κόλιν, Ίλιτς, Σιέλης, Σπαντάσιο, Λαμπάν, Λαβόρδε (88' Ρονκάτο), Κάλβο (82' Οχαγιόν), Ρέζεκ, Ιτζχάκι (75' Οκκάς).

Αγία Νάπα-ΑΕΚ 1-1
Γήπεδο: "Τάσος Μάρκος"

Στις καθυστερήσεις πήρε τον πόντο η ΑΕΚ Λάρνακας στην έδρα της Αγίας Νάπα καθώς στο 91ο λεπτό ο Τσάντο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και ισοφάρισε. Η Αγία Νάπα είχε προηγηθεί με τον Κολοκούδια στο 21ο λεπτό ενώ η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει νωρίτερα αλλά στο 80ο λεπτό το πλασέ του Ντα Σίλβα βρήκε στο δοκάρι.

Αγία Νάπα (Νίκος Κολομπούρδας): Χρυσοστόμου, Πιερέττης, Μπαρμπούδης, Λάζιτς, Τζάκσον (32' Θεοδώρου), Πέσο, Σοάρες, Κολοκούδιας (80' Μέρτακας), Τζίνιο, Αφόνσο (68' Βάργκας), Κατσής.
ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Χαΐμοφ, Δημητρίου (42' Μουρίγιο), Ντε Κλερ (33' Μέρτακας), Καταλά, Σεράν Πολό, Μαραγκός, Μέρσιο, Πάλιτς (71' Παύλου), Ντα Σίλβα, Μάτσι, Τσάντο.

Εθνικός Άχνας-Πάφος 3-0
Γήπεδο: Δασάκι

Πήρε φόρα και δεν σταματά ο Εθνικός Άχνας, που με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με σκορ 3-0 της ΑΕΠ και συνεχίζει την βαθμολογική του άνοδο.
Η ομάδα του Στιβ Κωνσταντινίδη κλείδωσε το τρίποντο από το πρώτο 45λεπτο, όταν και προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Σκούλιτς στο 15', του Κόντε στο 30' και του Σίλας στο 32'. Ο Εθνικός είχε και δοκάρι στο 28' με τον Αουρέλιο.
Στην επανάληψη, ο Εθνικός έκανε διαχείριση του αποτελέσματος και πήρε το σημαντικό τρίποντο, που είναι το τρίτο συνεχόμενο.

Εθνικός Άχνας (Στιβ Κωνσταντινίδης): Μάλαρτζ, Μαχράτζε, Μπούτεν, Σίμοφ, Αουρέλιο, Βαττής (80' Κενμόγκνε), Σκούλιτς, Σίλας (89' Περικλέους), Πογιατζής, Παϊσάο (72' Μασίνουα), Κόντε.
Α. Ε. Πάφος (Σάσα Γιοβάνοβιτς): Δανιήλ, Γαρπόζης, Σάββα, Δ. Ιωάννου, Ευθυμίου (75' Χριστοφή), Φυλακτού, Π. Φιλίππου, Δημοσθένους, Μακρής (68' Βαρναβίδης), Ταλ, Δ. Φιλίππου (46' Μαρσελίνιο).

Απόλλων Λεμεσού-ΕΝΠ 0-0

Νέα απώλεια βαθμών για τον Απόλλωνα, που κόλλησε στην ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Ενωση. Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου για δεύτερη σερί αγωνιστική δεν σκόραρε, ενώ απέχει από τις νίκες εδώ και έξι αγωνιστικές, αφού τελευταία φορά που κέρδισε ήταν την 13η αγωνιστική στις 8/12 απέναντι στην Αγία Νάπα.
Ο Απόλλωνας, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Οράσιο Καρτόζο στο 78', είχε ευκαιρίες και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με δράστη τον Ρομπέρτο Γκαρσία, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Από την πλευρά της η Ενωση, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 18' με τον Μιρτάκοβιτς και στο 88' με το σουτ του Ντάεμεν στο δοκάρι.

Απόλλωνας (Νίκκι Παπαβασιλείου): Βάλε, Λόπες, Χαραλάμπους, Παρλόφ, Βασιλείου, Κυριάκου, Καρτόζο, Παπουλής, Κωνσταντίνου, Σουάνης (46' Σούρτου), Γκαρσία.
ΕΝΠ (Τον Κάανεν): Χογκ, Μουλαζίμης, Ρούι, Σταθάκης (61' Κωνσταντίνου), Άντερσον, Ντάεμεν, Φαρία, Ζε Βιτόρ, Γούμενος (75' Κοσμάς), Γιακούμπου, Μιρτάκοβιτς (68' Όραβετς).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Κυριακή 27/01/2013

17:00 Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ

18:00 Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ

Δευτέρα 28/01/2013

18:00 Αλκή Δόξα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα