Νίπτουν τας χείρας τους Ντέμης-Κανελλόπουλος

17:02 11/1/2012 - Πηγή: AEK365

Η χθεσινή αποκάλυψη του aek365.gr, περί επαφών του Ντέμη Νικολαΐδη με παλιούς μετόχους και νέους επιχειρηματίες, προκειμένου να βοηθήσουν την ΑΕΚ να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν σοβαρή ευθύνη και οι ίδιοι (οι πρώην μέτοχοι), φαίνεται πως αρχικά δεν επιβεβαιώνεται. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ντέμη Νικολαΐδη, που βρίσκεται στο εξωτερικό αυτή την περίοδο, ο οποίος δήλωσε άγνοια

περί αυτού του θέματος, τονίζοντας μάλιστα πως το ίδιο ισχύει και για την πρόταση σωτηρίας του Χάρη Οικονομόπουλου (φίλος και συνεργάτης του Ντέμη Νικολαΐδη). Μάλιστα, ο Τάκης Κανελλόπουλος, που το καλοκαίρι του2008 είχε κοστολογήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ, 200 εκατ. ευρώ (!!!), έσπευσε να διαψεύσει ότι ασχολείται με τη σωτηρία της, παρότι το όνομά του δεν έχει αναφερθεί σε κανένα από τα σενάρια.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Αυτής που θέλει τον Ντέμη Νικολαΐδη να κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να φέρει εις πέρας ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι να... παλέψει για τις εντυπώσεις. Την συγκεκριμένη στιγμή όλα είναι πολύ ρευστά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξει τα χαρτιά του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το aek365.gr, οι επαφές του Νικολαΐδη έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς οι πρώην μέτοχοι να είναι εντελώς αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, ένας από τους φόβους τους είναι τα ονόματά τους να επανέλθουν στο προσκήνιο. Δεν θα ήθελαν σε καμία των περιπτώσεων να βάλουν κάποια χρήματα για τη σωτηρία της ομάδας και ο κόσμος να το εκλάβει ως επιστροφή τους. Η απόφασή τους είναι οριστική να αποχωρήσουν και θα βοηθούσαν μόνο ανώνυμα.

Η πρόταση του Χάρη Οικονομόπουλου, όπως αυτή έχει εκφραστεί και στον Ντέμη Νικολαΐδη, δεν «αναζητάει» ονόματα, αλλά χρήματα. Οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να δώσει ένα ποσό, εντελώς ανώνυμα, το οποίο νομικά θα το κατοχυρώσει και με την επιστροφή των χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη, να το πάρει πίσω. Έντοκα ή άτοκα, όπως ο ίδιος το έχει συμφωνήσει. Αν λοιπόν ο Ντέμης, ο Κανελλόπουλος, ο Χατζηιωάννου ή κάποιος νέος επιχειρηματίας, θέλει να βοηθήσει αυτή τη στιγμή την ΑΕΚ, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να αποκαλύψει την ταυτότητά του (δεν θα πάρει μετοχές αλλά θα συνεισφέρει με ταμειακή διευκόλυνση). Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλάνο, όπως έχει παρουσιαστεί, εφόσον προχωρήσει και τα χρήματα συγκεντρωθούν από μεγάλη μερίδα ανθρώπων, τότε θα μπορούν να βάλουν δικό τους μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, με δικαίωμα υπογραφής, ώστε έχει πλήρη ενημέρωση για το που πήγαν τα χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα