Ντέρμπι κορυφής στο «Ζοσέ Αλβαλάδε»

08:11 6/1/2012 - Πηγή: AEK365

LIGA SAGRES 14η αγωνιστική

Οι διακοπές των Χριστουγέννων τελείωσαν και στην Πορτογαλία τα κεφάλια και πάλι μέσα με την διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής όπου ξεχωρίζει το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Πόρτο στο "Ζοσέ Αλβαλάδε". Οι γηπεδούχοι της Σπόρτινγκ βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο και επομένως μια νίκη θα την φέρει στην κορυφή ισόβαθμη της αντιπάλου της. Από την άλλη μεριά, η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας θα παίξει για την νίκη προκειμένου να αποκτήσει ένα σημαντικό

προβάδισμα για τον τίτλο.

Την προσοχή της στο ντέρμπι το "Ζοσέ Αλβαλάδε" θα έχει και η Μπενφίκα η οποία φιλοξενείται από την Λεϊρία και φιλοδοξεί, πέρα από την δική της νίκη, σε ισοπαλία στο ντέρμπι προκειμένου να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή. Η Λεϊρία από την άλλη μεριά θέλει πολύ τους βαθμούς καθώς μάχεται να μείνει στην κατηγορία.

Τέλος η 3η της βαθμολογίας, η Μπράγκα, αγωνίζεται εκτός έδρας με την Μπέιρα Μαρ και θέλει την νίκη για να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή ωστόσο η Μπέιρα Μαρ είναι δυνατή στην έδρα της και θέλει τους βαθμούς για να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Liga Sagres
Παρασκευή 6/1
Σετούμπαλ-Ακαντέμικα 22:15
Σάββατο 7/1
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο 22:15
Κυριακή 8/1 18:00
Ζιλ Βιθέντε-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Ολιανένσε
Ρίο Αβε-Πάσος Φερέιρα
Λεϊρία-Μπεενφίκα 20:15
Γκιμαράες-Φεϊρένσε 22:15
Δευτέρα 9/1
Μπέιρα Μαρ-Μπράγκα 22:15

Keywords
Τυχαία Θέματα