Ντέρμπι στο Μάντσεστερ

07:53 21/11/2012 - Πηγή: AEK365

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΡΤΟ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Η πρωτοπόρος Πόρτο υποδέχεται την ουραγό και άποντη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας είχαν ένα ξεκούραστο Σάββατο νικώντας 3-0 τη Νασιονάλ εκτός έδρας για το Κύπελλο. Ο Βίτορ Περέιρα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση. Οι Κροάτες κυνηγούν ακόμη τους πρώτους βαθμούς αλλά και το πρώτο τους γκολ

στη φετινή διοργάνωση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά και το 5-0 επί της Ζαντάρ είναι στο +10 από τη δεύτερη Χάιντουκ Σπλιτ. Αμφίβολοι είναι οι Βίντα, Χαλίλοβιτς, Κόβατσιτς και Αντέμι, ενώ σίγουρα απών θα είναι ο άρρωστος Ρουκάβινα. Στις τέσσερις, πριν τις φετινές, αναμετρήσεις των δύο ομάδων νικητές είχαν αναδειχθεί οι γηπεδούχοι.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Γήπεδο: "Ολιμπίνσκι", Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Μια ισοπαλία αρκεί για την Παρί Σεν Ζερμέν για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους "16" την ώρα που η Ντιναμό Κιέβου θέλει την νίκη για να έχει σίγουρη την θέση στο Europa League. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα με 1-0 από τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ και βρίσκονται στο -14 από τη Σαχτάρ, αλλά ο Όλεγκ Μπλαχίν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Η Παρί υποχώρησε τρίτη μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Ρεν στη Ligue 1 και ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μποντμέρ, Ζαλέ, Γκαμέιρο και Μότα. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2008/09, με τη Ντιναμό να αποκλείει με 0-0 και 3-0 τους Παριζιάνους, που πάντως για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 1994 είχαν δύο νίκες απέναντι στους Ουκρανούς (1-2 και 1-0).

1) Πόρτο 10 (6-2)
2) Παρί Σεν Ζερμέν 9 (10-2)
3) Ντιναμό Κιέβου 4 (5-7)
4) Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-10)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Γήπεδο: "EMIRATES", Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μονπελιέ με τους γηπεδούχους να στοχεύουν στην πρώτη θέση του ομίλου και τους φιλοξενούμενους να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για συνέχεια στο Europa League. Η Άρσεναλ προέρχεται από μεγάλη νίκη με 5-2 απέναντι στην Τότεναμ, αλλά παραμένει έκτη και απέχει εννέα βαθμούς από την πρωτοπόρο Μαντσεστερ Σίτι στην Premiership. Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα δεν είναι είδηση για τον Αρσέν Βενγκέρ: Γουόλκοτ, Ντιαμπί, Ροσίτσκι, Γκιμπς και Φαμπιάνσκι είναι σίγουρα εκτός μάχης, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Σανιά που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον αστράγαλο.
Οι πρωταθλητές Γαλλίας προέρχονται από 1-1 απέναντι στη Βαλενσιέν και είναι μόλις στη 14η της βαθμολογίας δίχως νίκη για τρεις αγωνιστικές. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Σουλεϊμάν Καμαρά.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία στην Ευρώπη. Η Άρσεναλ έχει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ως γηπ

Keywords
Τυχαία Θέματα