Ο Άκης δηλώνει αθώος

16:11 22/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δήλωσε αθώος υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα το εξής: «Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο σε βάρος μου. Με αυτό επιχειρείται να δημιουργηθεί οργάνωση με σκοπό να ξεπλυθεί χρήμα και ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας. Το κατηγορητήριο είναι κατάπτυστο. Μήπως υπάρχει μια καθοδηγούμενη πορεία για να φτάσουμε σε

αυτό το αποτέλεσμα; Είναι άδικη, παράνομη και καταχρηστική αυτή η συμπεριφορά εναντίον μου κι εναντίον της κόρης μου και της γυναίκας μου. Να επιληφθείτε της αίτησης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η σύζυγος μου. Εμένα ζητούσαν και φυλάκισαν τη γυναίκα μου».
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου και από τους 19 κατηγορούμενους αθώοι δήλωσαν ο πρώην υπουργός Άμυνας και άλλοι 17 κατηγορούμενοι, ενώ μόνο ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας δήλωσε ένοχος για όσα ο ίδιος έχει ομολογήσει, όπως διευκρίνισε.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της κυρίας Βίκυ Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε: «Κανείς δεν παρέσυρε την εντολέα μου στην υπόθεση αυτή. Το μόνο που έκανε ήταν να παντρευτεί τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον πρώην υπουργό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να πάρει ένα σπίτι με δάνειο μαζί με τον άντρα της. Τώρα, αν αυτό είναι ξέπλυμα θα το πει το δικαστήριο. Δεν γνωρίζει κανένα απ' τους συγκατηγορούμενούς της παρά μόνο το Νίκο Ζήγρα τον οποίο έχει δει δύο φορές».
Το κατηγορητήριο σε βάρος τους αρνήθηκαν επίσης η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο Γεωργουλάκης, η Ταλιτά Μαρία Τσεκούρα, ο Παναγιώτης Σταμάτης ο οποίος δήλωσε αθώος, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο Σπυρίδων Χατζηνικολάου και ο Νικόλαος Φαρατζάς.
Η Αρετή και η Γκούντρουν που δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, δια του συνηγόρου τους Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έκαναν γνωστό ότι δεν παρέστησαν στη διαδικασία όχι από ασέβεια στο δικαστήριο αλλά επειδή -όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος- είναι και οι δύο ψυχολογικά ράκη.
Ο δικηγόρος Γ. Κωνσταντάτος δήλωσε ότι είναι αθώος και κατηγόρησε το Νικόλαο Ζήγρα ότι έχει πει ψέματα στην απολογία του με αποτέλεσμα να καταστρέψει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Οι συνήγοροι των Οράτιου Μελά και Κ. Αντωνιάδη ανέφεραν στο δικαστήριο ότι οι εντολείς τους έχουν καταθέσει αυθορμήτως στους εισαγγελείς και επιφυλάχθηκαν να αποδείξουν την αθωότητά τους κατά το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας.
Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο όταν ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας Π.Παναγιωτόπουλος, στην αγόρευσή του, μίλησε για ανήθικο τρόπο με τον οποίο -όπως είπε- έδρασαν οι κατηγορούμενοι, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε άτομα με σταθερή ροπή προς το έγκλημα (πρόταση η οποία αναφέρεται αυτολεξή στο βούλευμα). Ακόμη ο εισαγγελέας είπε ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν οργάνωση και εταιρείες για να συγκαλύψουν τα ίχνη των παρανόμως κτηθέντων από τον πρώτο κατηγορούμενο Άκη Τσοχατζόπουλο. Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της υπεράσπισης. Μίλησαν για αγόρευση που έγινε σαν να έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση, ενώ κανείς απ' τους κατηγορουμένους δεν έχει καταδικαστεί.
Τελικά, από τα πρακτικά της δίκης διεγράφη η φράση «ανήθικος τρόπος» που χρησιμοποίησε ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος της υπεράσπισης να αποβληθεί από τη δίκη το ελληνικό δημόσιο που θέλει να παραστεί ως πολιτική αγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα