Ο Αλέκος για τα τέσσερα της Παρί

14:11 18/9/2013 - Πηγή: AEK365

Τα αίτια της ήττας με 4-1 του Ολυμπιακού από την Παρί Σεν Ζερμέν κατέγραψε ο Αλέκος Αλεξανδρής ο οποίος υποστήριξε πως ρόλο έπαιξαν η έλλειψη καθαρού μυαλού από τον πάγκο, η μη χρησιμοποίηση του Σαβιόλα, η άμυνα ζώνης στα κόρνερ αλλά και το κακό ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέκος Αλεξανδρής στον SENTRA FM

103.3
- Για τους λόγους κατάρρευσης του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο: «Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Φταίει η κακή ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν ο Ολυμπιακός πιέζεται πολύ λίγο στο να καταφέρει να κερδίσει ένα παιχνίδι, όταν φτάνει σε τέτοιο επίπεδο, αντέχει για 45 λεπτά. Δεν είναι προετοιμασμένος, και προπονητικά, να παίξει σε τέτοιους ρυθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο πίεσε την Παρί, αλλά δεν μπορεί να το κάνει συνέχεια, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί. Η Παρί κάθε Κυριακή παίζει με καλύτερες ομάδες και σε καλύτερο ρυθμό. Όταν άλλαξε λοιπόν μία σκάλα η Παρί, τα πράγματα έγιναν δύσκολα».
- Για τα τρία πανομοιότυπα γκολ που προήρθαν από κόρνερ: «Τα γκολ ήρθαν από στημένα, αλλά ήταν ρίσκο η άμυνα ζώνης απέναντι σε τόσους ψηλούς και καλούς παίκτες. Έπρεπε να είναι μαν του μαν στα κόρνερ. Ο Σάμαρης δεν ακολούθησε, ο Μήτρογλου δεν πήδηξε, μπήκαν τρία γκολ τόσο εύκολα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν κινδυνεύεις, όταν όμως αντιμετωπίζεις της Παρί, η άμυνα ζώνης είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Λαβέτσι έκανε τρία πολύ καλά χτυπημένα κόρνερ, αλλά αν έπαιζαν μαν του μαν ο Μότα δεν θα μπορούσε με τόσο άνεση να βάλει γκολ. Εκεί έπρεπε να κάνει παρέμβαση ο προπονητής. Να δώσει μια εντολή για μαν του μαν. Δείχνει πως δεν υπήρχε καθαρή σκέψη από τους παίκτες».
- Για τις κινήσεις από τον πάγκο: «Όταν βλέπεις ότι η ομάδα σου έχει υπερβάλει εαυτό, η πιο σωστή προπονητικά κίνηση, είναι να κάνεις αλλαγές. Ο Σάμαρης, που και μένα με εξέπληξε, κουράστηκε. Εκεί κάνεις δύο αλλαγές πιο γρήγορα. Φαινόταν από τα πρώτα 5-6 λεπτά πως κάτι αλλάζει. Μπήκε ο Λαβέτσι, η Παρί έγινε πιο κινητική. Εκεί ήθελε βοήθεια από τον πάγκο. Το κλειδί ήταν ο Ματουϊντί. Δεν μπορούσε να τον ακολουθούσε κανείς. Εκεί λοιπόν, πάμε στο κοουτσάρισμα. Γιατί έχει μεγάλη διαφορά το προετοιμάζω με το κοουτσάρω. Την είχε προετοιμάσει τέλεια την ομάδα, μην αδικούμε τον άνθρωπο, αλλά από εκεί και πέρα, έστω κάποιος δίπλα του, έπρεπε να του μιλήσει. Γιατί από την ένταση του αγώνα ο προπονητής μπορεί να είναι σε άλλο κόσμο. Οι δίπλα του έχουν πιο καθαρό μυαλό, γιατί δεν έχουν μεγάλη ευθύνη και έπρεπε να του πουν για παράδειγμα, κουράστηκε ο... Αλεξανδρής, βγάλτον. Από το 50' αν άλλαζε έναν χαφ δεν θα ήταν έτσι η κατάσταση».
- Για την επιλογή του Μεντζανί αντί του Μανωλά: «Ο Μεντζανί δεν με έχει ξετρελάνει. Μπορεί να εξελιχθεί, αλλά λείπει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος».
- Για το εξαιρετικό γκολ του Βάις: «Είναι πολύ γρήγορος με καλά στοιχεία. Έτσι όπως τον έβλεπα εγώ, πίστευα πως είναι μακριά από το γκολ, αλλά σίγουρα η ενέργεια που έκανε είναι παγκοσμίου κλάσης. Αλλά δεν είναι γκολτζής. Και ο Κάμπελ είναι γρήγορος παίκτης, αλλά δεν πατάνε περιοχή εύκολα. Παλιότερα, οι Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλος έβαζαν γκολ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι έγκλημα να βάλουν γκολ παίκτες όπως ο Βάις, γιατί δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός».
- Για το γεγονός πως δεν ξεκίνησαν μαζί Σαβιόλα-Μήτρογλου: «Αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Όταν δυο παίκτες έχουν δέσει, έχουν χημεία και σκοράρουν ανελλιπώς έστω και στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να παίζουν. Στο πρώτο ημίχρονο θα είχαν δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην Παρί και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε άλλο ένα γκολ. Ο Τσόρι δεν μπορεί ούτε να μαρκάρει ούτε είναι δημιουργικός. Αν ήταν στη θέση αυτή ο Σαβιόλα θα έκανε πολύ καλύτερα πράγματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ήταν το δημιουργικό του Ολυμπιακού».
- Για τον Σάμαρη που «έπεσε» στο δεύτερο ημίχρονο: «Δεν είναι μόνο για τον Σάμαρη. Είναι γενικό το θέμα. Εξαρτάται τι ποιοτική προπόνηση κάνεις. Θα μπορούσα κι εγώ να είχα εξελιχθεί και αντί για δέκα προσπάθειες να κάνω είκοσι. Όλοι οι προπονητές που κάνουν πειράματα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή θα μπορούσαν να μας εξελίξουν, ειδικά στη σημερινή εποχή. Και όχι να παίζουν αντιποδόσφαιρο».
- Για τον Μίτσελ: «Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται από πρώτο χέρι. Αυτοί που είναι στην ομάδα πρέπει να ξέρουν τι δουλειά προπόνησης κάνει, εκτός αν περιμένουν όλοι τα αποτελέσματα. Έναν προπονητή τον στηρίζεις για την δουλειά του και τα αποτελέσματα θα έρθουν».
- Για τον όμιλο του Ολυμπιακού: «Το είχα πει από την κλήρωση πως είναι πολύ καλός όμιλος, αλλά η σειρά των αγώνων είναι προβληματική. Από την Παρί και να έχανες, το περιμένεις. Τώρα μεγάλη σημασία έχουν τα δύο επόμενα εκτός έδρας ματς. Πρέπει να πάρει αποτέλεσμα, δηλαδή να κερδίσει, στις Βρυξέλλες. Γιατί μετά πάει στην Μπενφίκα, που περιμένει γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο αντίπαλος. Αν κάνεις όμως, δύο στραβοπατήματα, η πρόκριση εξαφανίζεται. Είναι πολύ κομβικό παιχνίδι με την Άντερλεχτ».
- Για τις γαλλικές ομάδες: «Το γαλλικό πρωτάθλημα έχει... ξεφύγει. Βλέπω εξωφρενικούς ρυθμούς και εξελιγμένους ποδοσφαιριστές από μικρούς. Ο Ματουιντί που θα κάνει πάταγο, ήταν στην Σεντ Ετιέν. Και τότε συζητούσαμε με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη για τους Μιραλάς και Ματουιντί και τελικά πήραμε τον έναν».
- Για το αν ο Ολυμπιακός θα έχει αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ δεν μου γεμίζει το μάτι ότι μπορεί να πάρει εύκολα παιχνίδια. Πάει δηλαδή και χάνει στο Αγρίνιο. Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα παρατήσει αυτούς τους βαθμούς. Μετά την 12η αγωνιστική θα έχει κριθεί το πρωτάθλημα. Το θέμα δεν είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να βελτιωθούν οι πιο μικροί γιατί αλλιώς δεν έχεις ποδόσφαιρο. Τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει κανένας».
- Για το γεγονός πως δεν βρίσκεται σε πάγκο: «Είναι δύσκολη περίοδο και δεν ευθύνονται οι παράγοντες, αλλά οι πρωταγωνιστικές, που είναι οι προπονητές και μετά οι παίκτες. Γιατί όταν εδώ και είκοσι χρόνια οι προπονητές λένε στους προέδρους για διαιτητές και όχι για τη δουλειά τους, μετά σου λένε δεν χρειάζομαι προπονητή, πάω να ψαχτώ για άλλα. Μας παίρνει μοιραία η μπάλα και εμάς τους νέους γιατί δουλεύουν κάποιοι στάνταρ. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις ανθρώπους που θέλουν το καλό ποδόσφαιρο. Σου λένε εγώ θέλω να τερματίσουμε 5οι. Αλλά είναι ανέτοιμοι και οι μικροί για τη Super League. Όσο για τους προπονητές, όταν καταστρέφεις σε μία χρονιά τρεις ομάδες και το καλοκαίρι βρίσκεις και τέταρτη, υπάρχει θέμα. Προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας, αλλά πάντα θα δουλεύουν οι δεινόσαυροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα