Ο άντρας που έγινε πατέρας 500 παιδιών μετά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο

14:55 3/8/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όλη η Ευρώπη ήταν κατεστραμμένη. Οι άντρες που είχαν φύγει για το μέτωπο είτε δεν επέστρεφαν ποτέ, είτε γύριζαν με τρομερά σωματικά και κυρίως ψυχικά τραύματα. Πίσω, ζωντανές και ακμαίες, είχαν μείνει οι γυναίκες, οι οποίες ουσιαστικά δεν είχαν άντρες και κινδύνευε ακόμα και η ίδια η εξέλιξη.

Από το 1914 έως το 1918, ένα εκατομμύριο Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία και το Βέλγιο. Ακόμα, χιλιάδες τραυματίστηκαν ή επέστρεψαν σοκαρισμένοι από μετατραυματικό σοκ

που δεν ξεπέρασαν ποτέ. Έτσι, μέχρι το 1921 η Βρετανία είχε 1,7 εκατομμύρια γυναίκες περισσότερες από τους άνδρες.

Με τους άντρες τους χαμένους είτε οριστικά στη μάχη είτε νοητικά στη φρίκη που είχαν ζήσει, οι γυναίκες αυτές δεν είχαν καμία ελπίδα να κάνουν παιδιά. Η δωρεά σπέρματος ακόμα δεν ήταν εφικτή και κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Η ιδέα της λύσης

Εκτός, από την διάσημη Βρετανίδα γιατρό, συγγραφέα μπεστ σέλερ, αγωνίστρια και εκπαιδευτικό, Έλενα Ράιτ. Η Ράιτ λάτρευε τους άνδρες και σε όλη της τη ζωή βοηθούσε γυναίκες. Έφτιαξε δύο κλινικές στο Λονδίνο, μία για τις πλούσιες στο Νάιτσμπεργκ και μια για τις φτωχές στο Νότινγκ Χιλ και ένα γραφείο που ανέλαβε ίσως το σπουδαιότερο έργο της ζωής της: να βοηθήσει εκατοντάδες γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι είχαν επιστρέψει από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο να τεκνοποιήσουν.

Οι γυναίκες αυτές λάτρευαν τους άντρες και ήθελαν να τους χαρίσουν παιδιά, όμως αυτοί αδυνατούσαν λόγω της κατάστασής τους. Χρειάζοταν ένας δότης σπέρματος, όμως αυτό ήταν κάτι αδύνατο και ανήθικο εκείνη την εποχή. Όχι όμως και για την Έλενα Ράιτ.

Η Ράιτ το 1919 άρχισε να ψάχνει έναν άντρα που θα έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά και θα μπορούσε να γίνει πατέρας χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς. Αυτός έπρεπε να είναι ψηλός, όμορφος, με αξιοπρεπή δόντια, ευφυής, υγιής, αξιόπιστα ανδροπρεπής.

Το πρόσωπο της λύσης

Αυτός τελικά ήταν ο Ντέρεκ. Το υπόλοιπο όνομα του Ντέρεκ δεν έγινε ποτέ γνωστό, όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι γεννήθηκε το 1889 και μαζί με τον αδελφό του Τζορτζ μεγάλωσε στην Αγγλία και αργότερα πήγε στην Κεϋλάνη, όπου ο πατέρας του είχε μια συνεργασία σε μια φυτεία καουτσούκ και τσαγιού.

Όταν ο Ντέρεκ έγινε 19 ετών πήγε στη Μαλαισία σε μια άλλη φυτεία και έφτιαξε η δική του αυτοκρατορία. Προσέλαβε εργατικό δυναμικό, έχτισε σπίτι και προσέλαβε τρία κορίτσια για να μαγειρεύουν και να πλένουν. Τα κορίτσια αυτά φαίνεται ότι έγιναν το προσωπικό του χαρέμι. Σε μια φωτογραφία φαίνονται τα τρία κορίτσια γυμνά, ξαπλωμένα στο πάτωμα με το δέρμα τους να αστράφτει σαν να είχε τριφτεί με λάδι καρύδας...

Ο αδερφός του έχει πεθάνει στον πόλεμο και μετά την ανακωχή μεταξύ της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, το 1918, ο Ντέρεκ επιστρέφει στην Αγγλία προσπαθώντας να ξεπεράσει την απώλειά του. Είναι τόσο εύρωστος οικονομικά που αγοράζει μια Ρολς Ρόις με την οποία γυρνάει στο Λονδίνο.

Ένα χρόνο μετά, το 1919, γνωρίζει μια νοσοκόμα, τη Σούζαν, η οποία τον μαγεύει και την κάνει γυναίκα του. Η Σούζαν με τη σειρά της τον γνωρίζει στην γιατρό Έλεν Ράιτ. Οι τρεις τους ανέπτυξαν μια δυνατή φιλία με την Ράιτ να καταλαβαίνει ότι έχει βρει τον άντρα που έψαχνε για τον σκοπό της. Η γιατρός εκμυστηρεύεται στον Ντέρεκ ότι έχει μια λίστα με 1.000 γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι δεν μπορούσε να τεκνοποιήσουν, εξαιτίας του πολέμου και χρειάζονται βοήθεια.

Η αρχή

Αυτή ήταν η αρχή της μυστικής υπηρεσίας τεκνοποίησης. Ο Ντέρεκ δέχτηκε να μεσολαβήσει ως «όργανο» για το σκοπό, ενώ η γυναίκα του έδειξε κατανόηση.

Κάθε γυναίκα που ήθελε να τεκνοποιήσει υπέγραφε μια υπόσχεση σιωπής και πλήρωνε δέκα λίρες σε ένα ταμείο απ' όπου η Ράιτ συγκέντρωνε τα απαραίτητα χρήματα για να καλύπτει την προγεννητική φροντίδα στις κλινικές της.

Πριν από την τελική συνάντηση, ο Ντέρεκ και οι γυναίκες θα συναντιούνταν, ώστε να γνωριστούν και να δώσουν το τελικό «ΟΚ». Στη συνέχεια κάθε γυναίκα έστελνε στην Ράιτ ένα τηλεγράφημα με τη βέλτιστη ημερομηνία για σύλληψη και εκείνη ειδοποιούσε τον Ντέρεκ. Αυτός φορούσε ένα σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και πουά παπιγιόν, κρατούσε μια μαύρη τσάντα Gladstone, όπου είχε τις πιτζάμες του κι ένα μπουκάλι κονιάκ και έφευγε για τη συνάντηση.

Επίλογος

Ο Ντέρεκ επισκέφθηκε συνολικά περίπου 500 γυναίκες τα επόμενα χρόνια και αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτικός. Ο Ντέρεκ έγινε ο βιολογικός πατέρας 496 παιδιών μεταξύ 1917 και 1950. Από την άλλη είχε ακόμα τρεις γιους από το γάμο του με την Σούζαν, δύο ακόμη γιους από την ερωμένη του πατέρα του, με την οποία είχε σχέση μετά τον θάνατο του πατέρα του και τέσσερις γιους από τις γυναίκες του στη Μαλαισία. Πέθανε το 1974 αφήνοντας πίσω του μια «μικρή πόλη» από δικά του παιδιά...

Keywords
Τυχαία Θέματα