Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε! (ΦΩΤΟ)

13:01 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ενώ όλοι πιστεύουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο καταφύγιό του με την αγαπημένη του Εύα Μπράουν ένα βιβλίο έρχεται για να ξεσκεπάσει αυτό το «ψέμα».

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου «Grey Wolf: The Escape Of Adolf», Γκέραρντ Γουίλιαμς και Σιμόν Ντάνσταν ο Χίτλερ σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του, για να μπορέσει να διαφύγει μαζί με την Εύα Μπράουν στην Αργεντινή. Εκεί, διέφυγαν το 1945 όπου έζησαν μαζί ήρεμα μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία της αυτοκτονίας ήταν ελλιπή, ενώ ακράδαντα είναι τα στοιχεία που υποδεικνύουν τη διαφυγή:

«Δε θέλαμε να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύψαμε σχετικά με τη διαφυγή του Χίτλερ είναι πολύ ισχυρά για να τα αγνοήσουμε. Δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά στοιχεία για το θάνατο του Χίτλερ και της Μπράουν και οι ιστορίες από αυτόπτες μάρτυρες για τη ζωή τους στην Αργεντινή είναι συναρπαστικές», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμς.

Μάλιστα οι δυο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν ο Χίτλερ πεθάνει σε ηλικία 73 ετών το 1962.

Μάλιστα και το 2003, ο Άμπελ Μπάστι είχε εκδόσει το βιβλίο «Hitler In Argentina», όπου υποστήριζε επίσης τη διαφυγή του Χίτλερ στην Αργεντινή με την Εύα Μπράουν και τη διαμονή τους στο τουριστικό θέρετρο San Carlos de Bariloche.

Ωστόσο πολλοί ιστορικοίπου έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας, χαρακτηρίζουν αυτές τις εικασίες γελοίες. Ο ιστορικός Γκάι Γουόλτερς υποστηρίζει ότι το βιβλίο βασίστηκε σε αμφιβόλου αξιοπιστίας δευτερογενείς πηγές.

«Η θεωρία ότι ο Χίτλερ επέζησε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έρευνες δεκαετιών από επιφανείς ιστορικούς και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι δύο συγγραφείς θα έπρεπε να ντρέπονται γι' αυτά που γράφουν. Είναι απλά απίστευτο ότι βρέθηκαν εκδότες για να τυπώσουν αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο δεν έχει καμία ουσία και υπηρετεί απλά τη φαντασία σε όσους ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική έρευνα. Τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με την αυτοκτονία του Χίτλερ είναι αδιάσειστα», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα