Ο Δούκας προτείνει στους ανέργους να δουλεύουν... τζάμπα!

10:24 7/1/2013 - Πηγή: AEK365

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, ο Πέτρος Δούκας παρουσίασε ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και μια από τις προτάσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών προκαλεί καθώς προτρέπει τους ανέργους να δουλεύουν αμισθί!
Όπως αναφέρει ο Πέτρος Δούκας: "Από το να μαζεύουν ελιές, ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την

ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ)".
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών εξηγεί ότι οι άνεργοι με το να δουλεύουν τζάμπα θα "μπούνε σε κάποια δράση και θα έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες".
Παράλληλα ο Πέτρος Δούκας προσθέτει στο μανιφέστο του: "Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία. Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)".

Keywords
Τυχαία Θέματα