Ο «έλεγχος» της προετοιμασίας

19:47 10/8/2012 - Πηγή: AEK365

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Εικόνα για τη δουλειά που έκαναν στις προπονήσεις οι τερματοφύλακες, έχουμε μόνο τις πρώτες μέρες, καθώς το υπόλοιπο (και μεγαλύτερο) διάστημα, ο Χρήστος Αρβανίτης επέλεξε να τους προπονεί αρκετή ώρα πριν από την υπόλοιπη ομάδα (και πριν αφιχθούν οι δημοσιογράφοι στο προπονητικό κέντρο). Σε αυτές τις μέρες –και συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια- φάνηκε πως η δουλειά ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες σεζόν. Ασκήσεις που είχαν να κάνουν περισσότερο με τα χέρια και μέσα στην εστία. Τα πόδια δεν δουλεύτηκαν καθόλου, στοιχείο που είναι απαραίτητο για έναν σύγχρονο

τερματοφύλακα. Το ίδιο ισχύει και για με τις σέντρες, με όσες ασκήσεις έγιναν σε αυτό το κομμάτι, να είναι περισσότερο για διωξίματα έως τι μικρή περιοχή.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα που άφησαν οι τερματοφύλακες, δείχνει πως τόσο ο Γιάννης Αραμπατζής, όσο και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα αυτή τη στιγμή. Καλές και κακές στιγμές και από τους δύο στα φιλικά παιχνίδια, ωστόσο η κριτική γίνεται με επιφύλαξη, καθώς δεν υπάρχει εικόνα για το μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας, παρά μόνο στα φιλικά. Όσο για τον Θοδωρή Μοσχονά, θα περίμενε κανείς, μετά από τόσες γεμάτες (έστω και σε προπονήσεις) σεζόν με την πρώτη ομάδα, να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το λάθος που κάνει στο ματς με τη Ρέξαμ, δείχνει… παιδική αφέλεια, ενώ και στις προπονήσεις και όσες φορές χρησιμοποιήθηκε σε δίτερμα, έδειξε πως είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους άλλους δύο.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Χρήστος Αρκούδας

Μία από τις ελάχιστες εισηγήσεις του Βαγγέλη Βλάχου, η οποία και εισακούστηκε. Προερχόταν από λίγες μέρες ξεκούρασης, λόγω των play offs της Football League, ωστόσο έβγαλε την προετοιμασία χωρίς κανένα πρόβλημα, σε κανονικούς ρυθμούς και μάλιστα έχοντας τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια. Από μόνο του δείχνει πως πρόκειται για έναν έτοιμο παίκτη, που δεν είναι πίσω στα… βασικά. Από εκεί και πέρα έδειξε πως είναι ένα φουλ μπακ, ο οποίος είναι δυνατός στα αμυντικά του καθήκοντα και αρέσκεται στο να προωθείται και να δημιουργεί. Καλή σέντρα στην κίνηση, αλλά παρουσίασε πρόβλημα στις επιστροφές του, κάτι που βελτιώνεται.

Μιχάλης Τσαμουρλίδης

Ο Βαγγέλης Βλάχος είπε πολλάκις πως έμεινε εντυπωσιασμένος από την βελτίωση και την προσπάθεια του Τσαμουρλίδη, ωστόσο έδειχνε αγχωμένος στα παιχνίδια. Τα όσα είπε ο προπονητής του, είναι και πραγματική εικόνα του παίκτη. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν τον… υπολόγιζε κανείς στην αρχή της σεζόν, που όμως έδειξε τρομερά σημάδια προόδου, στο διάστημα παρουσίας του στην Αγγλία. Το γεγονός πως είναι το μοναδικό «κλασσικό» αριστερό μπακ που έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, σίγουρα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση ο Τσαμουρλίδης δεν μπορεί να έχει αυτόν τον ρόλο. Έβγαλε πάθος, θέληση, προσπάθησε πολύ, στοιχεία που σε έναν βαθμό τον βοηθάνε στο ανασταλτικό μέρος της δουλειάς του, όμως όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του, έχει το εύκολο λάθος και την λάθος επι
Keywords
Τυχαία Θέματα