Ο Ελληνοαμερικανός που θέλει να πάει στο Διάστημα

18:07 13/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ελληνοαμερικανός από τη Λέσβο, Δρ. Πίτερ Διαμάντης έχει ένα σκοπό στη ζωή του: να εποικίσει το διάστημα! Ο Δρ. Διαμάντης είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού X Prize Foundation και συνιδρυτής του Singularity University, ενώ έχει ιδρύσει και μια σειρά εταιρειών με σκοπό την έρευνα και την προετοιμασία για να γίνει κάποια στιγμή εφικτή η εποίκηση του διαστήματος.

Όπως λέει ο ίδιος, δεν θέλει απλώς να αλλάξει αυτόν τον κόσμο που ζούμε, αλλά να τον αφήσει ώστε να αναζητήσει άλλους κόσμους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τον άνθρωπο.

Κι αφού απογοητεύτηκε από τη

NASA που δεν κάνει το αποφασιστικό βήμα, αποφάσισε να χτίσει μόνος του μια ιδιωτική αεροδιαστημική βιομηχανία προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και βραβεία σε καινοτόμα εγχειρήματα στο χώρο της αεροπλοΐας.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και τελικά το βραβείο Ansari X Prize, ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων του πρόσφερε την πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση κι άλλων καινοτόμων εγχειρημάτων σε άλλους τομείς, όπως η εξοικονόμηση καυσίμων, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις διαρροές πετρελαίου και η υγεία.

Το νέο του επίτευγμα είναι η ίδρυση μιας εταιρείας η οποία θα προχωρήσει στην εξόρυξη λευκόχρυσου, νερού και άλλων υλών και στοιχείων από αστεροειδείς. Η Planetary Resources χρηματοδοτείται από πρώην και νυν στελέχη της Google και της Microsoft.

Επιπλέον έχει γράψει μαζί με τον στίβεν Κότλερ το βιβλίο «Abundance: The Future Is Better Than You Think» (Αφθονία: Το μέλλον είναι καλύτερο απ' όσο νομίζεις).

Όπως λέει φιλοδοξία του, αλλά και ηθική υποχρέωσή του είναι να μετατρέψει την ανθρωπότητα σε διαπλανητικό είδος, να διασώσει την ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς την εκτός γης, ανταποκρινόμενος έτσι στο γονίδιο της εξερεύνησης το οποίο συνέχει όλους τους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα