«Ο Φοίνικας έχει ένα μικρό προβάδισμα»

19:33 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Φοίνικα Σύρου στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει αρχίσει, αφού η ομάδα της Σύρου αντιμετωπίζει την Παρασκευή και την Κυριακή στο ‘Δ. Βικέλας' την Ελβετική Νάφελς Βόλεϊ για το Challenge Cup.
Η Νάφελς είναι πρωτοπόρος στο Ελβετικό πρωτάθλημα, με ρεκόρ 5 νίκες - 1 ήττα και θα φτάσει στις Κυκλάδες αύριο το βράδυ, ενώ το πρόσωπο που ξεχωρίζει από το ρόστερ της είναι ο παλιός γνώριμος του Ελληνικού βόλεϊ Ντάλιμπορ Πόλακ.
Ο Τσέχος διαγώνιος, εδώ και τρία χρόνια είναι παίκτης - προπονητής στην Νάφελς, ωστόσο

φέτος είναι περισσότερο προπονητή, καθώς βασικός διαγώνιος είναι ο Σέρβος Ούγκλιεσα Ίλιτς (στην ομάδα ανήκει κι ο αδερφός του Στέφαν που είναι κεντρικός, ενώ υπάρχουν ακόμη ο Σλοβένος ακραίος Ζλάτκο Πούλκο κι ο Φινλανδός ακραίος Τόνι Κάνκαπαα).
«Φέτος δεν έχω παίξει πάρα πολύ, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στα ματς με τον Φοίνικα. Ίσως η εμπειρία μου χρειαστεί, αλλά θα δούμε», είπε σε άπταιστα Ελληνικά στο www.volleyleague.gr o 38άχρονος Πόλακ, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ορεστιάδας, ακολούθησαν το Παγκράτι κι ο Παναθηναϊκός (κατέκτησε τον τίτλο την σεζόν 2003-2004 όταν αντικατέστησε τον τραυματία Στάνλεϊ) κι αφού μεσολάβησε μια σεζόν στην Αργεντινή, έπαιξε την σεζόν 2005-2006 στον Πανελλήνιο.
«Μετά γεννήθηκαν τα δίδυμα και έπρεπε να επιστρέψω στην Τσεχία, αλλά η Ελλάδα για μένα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, αφού κι ο κουμπάρος μου είναι Έλληνας (σ.σ. ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν μάνατζερ Κώστας Μαργαρίτης). Στην Ελλάδα πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και χαίρομαι πραγματικά που θα επιστρέψω έστω και για λίγες ημέρες».
Ο Πόλακ λογικό είναι να γνωρίζει πολύ καλά τον Φοίνικα, με εξαίρεση όπως παραδέχεται «τους δύο Γερμανούς παίκτες που έχει και τον Κολομβιανό. Με τον Τσέργα ήμασταν συμπαίκτες στο Παγκράτι κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά, τον Κουρνέτα, τον Λάππα, τον Σουλτανόπουλο τα θυμάμαι πολύ καλά», ενώ παρόλο που και τα δύο ματς θα διεξαχθούν στη Σύρο δεν έκρυψε ότι η ομάδα του έρχεται για να διεκδικήσει την πρόκριση.
«Για μένα όλα τα παιχνίδια είναι ανοικτά! Σίγουρα το γεγονός ότι ο Φοίνικας θα παίξει στην έδρα του, του δίνει ένα μικρό προβάδισμα ίσως 60-40 αν θέλουμε να βάλουμε ποσοστά, αλλά το θέμα είναι ποιος θα είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο».
Ο Πόλακ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες που έχει βρει στην Νάφελς, έχοντας πάντα βέβαια ανοικτή την πόρτα της Ελλάδας, ενώ στην ερώτηση μας για τις δυσκολίες που τυχόν συναντά δουλεύοντας ως παίκτης - προπονητής, τόνισε: «Από τη στιγμή που οι πάντες φέρονται επαγγελματικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν μπορώ να έχω μάτια παντού για να παρακολουθώ τα πάντα, αλλά δουλεύουμε σωστά κι έτσι δεν έχω κι εγώ πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα