«Ο Γιώργος Μελισσανίδης είναι ερωτευμένος με την ΑΕΚ»

13:38 5/10/2014 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στους Κώστα Κετσετζόγλου και Μάριο Τριβιζά

Έπειτα από την παρουσίαση του επίσημου site της ΠΑΕ ΑΕΚ συνέβη κάτι πολύ σπάνιο. Όσο κι αν έψαχνες σε σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με όσους κι αν συζητούσες, όσο κι αν... ξεψάχνιζες τα ΜΜΕ που προσέγγισαν με σοβαρότητα το θέμα, ένα πράγμα δεν μπορούσες να βρεις: Αρνητικά σχόλια! Κάτι πολύ σπάνιο για την Ελλάδα

και ακόμη σπανιότερο για τον μικρόκοσμο της ΑΕΚ που έχει μια σπάνια ικανότητα να ψάχνει το... κακό πίσω από το καλό.

Μόνο αυτό θα έφτανε για να αναζητήσουμε τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την θαυμάσια ιστοσελίδα, αλλά υπήρχαν κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα για να μάθουμε. Όπως λεπτομέρειες για την συμμετοχή του κυρίου Γιώργου Μελισσανίδη στο όλο πρότζεκτ του aekfc.gr, λεπτομέρειες για την συνολική συνεργασία της Lighthouse με τον όμιλο ΑΕGEAN, για το μέλλον της συνεργασίας με την ΑΕΚ και την εξέλιξη της ιστοσελίδας και άλλα πολλά.

Ο κύριος Κώστας Παπαδόπουλος ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Lighthouse μας δέχτηκε στα γραφεία της εταιρίας του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Πάμε λοιπόν...

-Είναι η πρώτη σας συνεργασία με ομάδα;

«Ναι, είναι η πρώτη. Στο παρελθόν είχαμε κάνει μια για το aek bc, για το μπάσκετ της ΑΕΚ, αλλά υπήρχαν προβλήματα και δεν προχώρησε. Ήταν επί εποχής του κ. Δρώσου, είχε γίνει μια επαφή μέσω σύστασης, αλλά ουσιαστικά είναι η πρώτη μας σοβαρή δουλειά σε ότι αφορά ομάδα και σε σχέση με τα αθλητικά δεν έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο».

-Πώς προέκυψε η συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ;

«Έχουμε μια πρότερη συνεργασία, μακροχρόνια και πολύ καλή, πολύ υγιή με τον όμιλο Aegean. Μέσω του κυρίου Μελισσανίδη ήρθε η σύσταση και ξεκινήσαμε. Έχουμε αναλάβει όλο τον όμιλο Aegean στο κομμάτι της digital παρουσίας. Τώρα υλοποιούμε μάλιστα και το διεθνές site της Aegean Marine Petroleum, το ampni.com. Δεν είναι ακόμη online. Υπάρχει το παλιό, τώρα το ανανεώνουμε πλήρως. Γενικώς είναι πολύ δραστήριος, ειδικά ο κύριος Γιώργος Μελισσανίδης, σε αυτό το κομμάτι και κατευθύνει σωστά από πλευράς πελάτη το έργο. Οφείλω να το παραδεχτώ αυτό, για έναν πελάτη ο οποίος έχει καράβια και θα 'πρεπε να μην ασχολείται καν. Τα σχόλια του είναι to the point, έχει ερεθίσματα, είναι πάρα πολύ digital άνθρωπος και γενικώς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι πολύ απαιτητικός. Έχουν ταιριάξει οι χημείες μας... Βέβαια, το έργο έγινε και με την κυρία Αγγελική Αρκάδη και με τον Γιάννη Μπίλιο, σε επίπεδο περιεχομένου κ.τ.λ...».

-Ο Γιώργος Μελισσανίδης, δηλαδή, ασχολήθηκε κυρίως με τη βασική ιδέα;

«Μας έδωσε μια γραμμή ότι θέλουμε να είμαστε το νούμερο ένα σε επίπεδο τεχνολογίας και λειτουργιών site αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Έβαλε σαν στάνταρ τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, δεν έβαλε δηλαδή να κάνουμε κάτι σαν την «χ» - «ψ» ομάδα της Ελλάδας και κινηθήκαμε αντίστοιχα».

-Θα είδατε και κάποια site από ομάδες του εξωτερικού...

«Είδαμε πολλά site. Όταν ήμασταν ακόμη σε φάση έρευνας και σχεδιασμού πήραμε πάρα πολλά ερεθίσματα, προτείναμε δικές μας ιδέες, είχε και δικές του ιδέες ο κύριος Μελισσανίδης... Έγινε μια σύντηξη αυτών των ιδεών και το έργο γενικά προχώρησε αρκετά γρήγορα για τον όγκο του, γιατί έχει πολύ μεγάλο όγκο και περιεχόμενο και έχει και συνέχεια. Έχει τεράστια υποδομή. Μόνο και μόνο η λειτουργία που υπάρχει με το my AEK, που φτιάχνεις τη δική σου σελίδα, είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα...».

-Πάντως, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα σύνθετο πρότζεκτ και έγινε πολλή δουλειά, το αποτέλεσμα είναι «εύκολο» στο να το χειριστεί ο επισκέπτης...

«Θέλαμε να "κρύψουμε" όλη αυτή την υποδομή του και την τεχνολογία. Στις συσκευές, όπως για παράδειγμα το IPhone, η επιτυχία τους είναι να είναι κοντά στον χρήστη. Να είναι φιλικές».

-Ο καθαρός χρόνος που σας πήρε από τη μέρα που σας ζητήθηκε το έργο μέχρι την παρουσίαση, πόσος ήταν;

«Μετριέται σε... «ανθρωπομήνες» καταρχήν. Δεν θυμάμαι να σας πω ακριβώς. Όμως είναι αρκετοί «ανθρωπομήνες» δουλειά. Σε πραγματικό χρόνο είναι μήνες δουλειάς, αλλά δεν σημαίνει ότι δουλεύει ένας άνθρωπος συνέχεια όλο αυτό το διάστημα, ενώ σε κάποιες φάσεις χρειάστηκε να δουλεύουν και πάνω από δέκα άνθρωποι ταυτόχρονα. Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, ξεκινήσαμε μέσα στην άνοιξη».

-Ο κύριος Δημήτρης Μελισσανίδης είχε συμμετοχή στο πρότζεκτ; Του είχατε κάνει παρουσίαση;

«Απ' ευθείας, όχι. Πιστεύω ότι μέσω του κυρίου Γιώργου, ενημερωνόταν».

-Για εσάς που αναλαμβάνεται εταιρείες, η μεγαλύτερη δυσκολία του να φτιάξετε ένα site που αφορά μια ομάδα, ποια ήταν;

«Το να γίνουμε "φιλικοί" όχι προς έναν πελάτη, αλλά προς έναν οπαδό. Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση. Αυτός που μπαίνει μέσα στο site δεν ενδιαφέρεται ούτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο να μάθει μια πληροφορία, ούτε ενδιαφέρεται να αγοράσει κάτι και κάνει έρευνα αγοράς. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που μπαίνει σε κάτι σαν... ναό. Έχει κάτι το... θρησκευτικό. Απευθυνόμαστε σε έναν οπαδό -Εντάξει, απευθυνόμαστε και σε έναν δημοσιογράφο και σε κάποιον ξένο που θέλει να δει, να γνωρίσει την ομάδα- και ταυτόχρονα θέλαμε να έχει ένα επίπεδο που να αρμόζει στην ΑΕΚ. Και εκεί βοήθησε πολύ ο κύριος Μελισσανίδης. Σε αυτό το κομμάτι βοήθησε αρκετά, σε αυτή την προσέγγιση. Να μπούμε στο πνεύμα».

-Δηλαδή, κάνατε και συζητήσεις για την ΑΕΚ; Να σας... βάλει στο κλίμα;

«Βέβαια. Είναι ερωτευμένος με την ομάδα. Το σθένος και το πώς συνεργαζόμαστε για το site της ΑΕΚ μπορώ να πω ότι είναι μεγαλύτερο και από την εταιρεία του. Οι συναντήσεις μας είναι σαν να μιλάμε με έναν πολύ εκπαιδευμένο, digital άνθρωπο, φουλ οπαδό της ΑΕΚ. Τον οπαδό που ξέρει πολύ καλά τι θέλει να έχει το site της ομάδας του. Μας μιλάει ως οπαδός τι θέλει να δει. Και ασχολήθηκε ο ίδιος. Δεν το άφησε σε κάποιο... επιτελείο, να δώσει αυτός τις τελικές εγκρίσεις. Εδώ ήμασταν on line βράδια...».

-Το τελικό αποτέλεσμα τον ικανοποίησε;

«Νομίζω πως ναι. Ο κύριος Μελισσανίδης είναι πολύ αυστηρός και δύσκολα λέει "ok". Αν πει ότι κάτι του αρέσει, ξέρουμε πράγματι του αρέσει. Και του άρεσε...».

ΑΕΚ, και λόγω... ιδιοσυγκρασίας, είναι μια ομάδα που δίνει μεγάλο βάρος στην ιστορία της. Και αυτό στο site της φαίνεται...

«Έχει αυτό το... dna. Την ιστορία της την σεβαστήκαμε πολύ και δώσαμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι, γιατί είναι και το ξεχωριστώ για αυτή την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα