Ο κόσμος ΑΣΠΙΔΑ στην ΑΕΚ του «Τίγρη»

14:19 29/6/2013 - Πηγή: AEK365

Το κατανοώ απόλυτα. Για τον κόσμο της ΑΕΚ δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό, να συνειδητοποιήσει από τη μια στιγμή στην άλλη πως η ομάδα του άλλαξε άρδην από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι το ίδιο πράγμα σαν να αλλάζεις ξαφνικά, εντελώς τον τρόπο ζωής σου. Ούτως ή άλλως, η ΑΕΚ είναι τρόπος ζωής.

Δεν είναι απλή η συνειδητοποίηση της μετάβασης από μια ΑΕΚ που όχι απλά

δεν ήταν πραγματική ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια αλλά που κακά τα ψέματα ήταν μια ΑΕΚ της σφαλιάρας και της απαξίωσης, σε μια ΑΕΚ πανίσχυρη όπως αυτή που γεννήθηκε τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε την απόφαση να βγει μπροστά.

Δεν είναι απλό, ειδικά για τους νεότερους σε ηλικία, που δεν έχουν ζήσει την ΑΕΚ των τίτλων και των επιτυχιών, την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια, να αλλάξουν νοοτροπία. Κακά τα ψέματα, το DNA της ΑΕΚ μεταλλάχτηκε την τελευταία δεκαετία όπου κυριάρχησε η μιζέρια και η ηττοπάθεια. Κι αυτό το καταλαβαίνουν όσοι είναι άνω των 30 ετών που μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις.

Θα σας πω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Χθες γνωστοποιήθηκε η συμφωνία της ΑΕΚ με την Adidas για τις εμφανίσεις της ομάδας και γενικότερα για το αθλητικό της υλικό, για την επόμενη διετία. Δεν χρειάζεται να πω εγώ ποια είναι η Adidas, που μαζί με την Nike είναι οι δύο εταιρίες-κολοσσοί και φυσικά τα «αφεντικά» στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Την είδηση δημοσιοποίησε πρώτο το «aek365.gr». Ξέρετε ποια ήταν τα δύο πρώτα σχόλια αναγνωστών που γράφτηκαν κάτω από αυτό το θέμα; Το ένα έγραφε: «Καλά, άμα δεν δω εμφάνιση, δεν πιστεύω. Κανονίστε να είναι καμιά μούφα» και το άλλο: «Ελπίζω να έχουν κάνει καλό σχέδιο».

Ανάλογα σχόλια γίνονται και κάτω από πολύ πιο σοβαρά θέματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως όλα καταδεικνύουν το πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ την αλλαγή που έχει συντελεστεί και πόσο πολύ πιο δύσκολο να «ξεκολλήσει» από πάνω του τη νοοτροπία της μιζέριας και της ηττοπάθειας. Θα χρειαστεί χρόνος, αυτό είναι δεδομένο.

Πάντως, μια πολύ καλή ευκαιρία για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει πλέον ΑΕΚ, είναι να παρακολουθεί αυτό που επισημαίνουμε από την πρώτη στιγμή στην «ΩΡΑ», δηλαδή τον «πόλεμο» που έχουν ήδη ξεκινήσει οι... απέναντι. Με κανέναν Παναθηναϊκό του Αλαφούζου και με κανέναν ΠΑΟΚ του Σαββίδη δεν ασχολούνται. Μόνο με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη ασχολούνται κι ας μην είναι αντίπαλός τους για την επόμενη διετία, σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο «πόλεμος» θα εντείνεται κάθε μέρα που περνά, θα γίνεται ολοένα και πιο ύπουλος και ανελέητος εναντίον της «Ένωσης», καθώς έχει ήδη διαπιστωθεί πως η ΑΕΚ αναδημιουργείται με σούπερ προδιαγραφές, πανίσχυρο τιμ και καταρτισμένο πλάνο, πολύ μακριά από τα γνωστά ελληνικά δεδομένα.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν, ο κάθε «Ενωσίτης» συνειδητοποιήσει ότι από εκείνη την ομάδα που υποστήριζε πριν από λίγες εβδομάδες, έμειναν η ιστορία, το έμβλημα, η ιδέα και ο κόσμος και πως η μιζέρια, η συρρίκνωση και η ανυποληψία πέθαναν οριστικά, τόσο πιο γρήγορα και αποφασιστικά θα συστρατευθεί δίπλα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και θα αποτελέσει ΑΣΠΙΔΑ για την ΑΕΚ.

Γιατί, αν τα τελευταία χρόνια οι «εχθροί» αρκούνταν στο να ρίχνουν μερικές... πιστολιές για να γκρεμίσουν τα παντελώς αδύναμα «κιτρινόμαυρα» τείχη από όσους ανύπαρκτους αμετόχους και διοικούντες την είχαν αφήσει ανυπεράσπιστη, τώρα πια που υπάρχει ο Μελισσανίδης, οι «εχθροί» θα βγάλουν.... πυρηνικά.

Βέβαια, με τον Μελισσανίδη αρχηγό και σύσσωμο τον «Ενωσίτικο» λαό στο πλευρό του, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και το ξέρουν. Μάλιστα, οι... ήττες τους θα ξεκινήσουν πολύ πιο γρήγορα από την επιστροφή της ΑΕΚ στην Σούπερ Λιγκ. Ήττες σε όλα τα επίπεδα. Προς το παρόν ξέρουν ότι έχουν βρει τον... μπελά τους και ο πανικός τους είναι ενδεικτικός.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το σπεκουλάρισμα που έχει ξεκινήσει, δεν πείθει ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς τους. Ακόμα κι εκείνοι έχουν αντιληφθεί ότι η ΑΕΚ της φάπας που ήξεραν και που τους άρεσε να ξεφτιλίζουν όταν πια την είχαν φέρει στα μέτρα τους δηλαδή στην οριστική διάλυση μετά το «χάρτινο» του 2008, τελείωσε. Τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα