Ο Λάρι Φλιντ δίνει μάχη για να μην εκτελεστεί ο άνθρωπος που τον άφησε ανάπηρο

14:10 14/11/2013 - Πηγή: AEK365

Μάχη για να μην εκτελεστεί ο άνθρωπος που τον άφησε ανάπηρο τα τελευταία 35 χρόνια δίνει ο εκδότης του πορνογραφικού περιοδικού Huslter, Λάρι Φλιντ.

Ο Φλιντ το 1978 πυροβολήθηκε από τον ρατσιστή υπέρμαχο Τζόζεφ Πωλ Φράνκλιν, επειδή δεν του άρεσε μια φωτογραφία ενός λευκού άνδρα και μιας μαύρης γυναίκας που δημοσίευσε το περιοδικό.

Ο Φράνκλιν τελικά ομολόγησε ότι σκότωσε οχτώ ανθρώπους και έχει κάνει απόπειρες δολοφονίας τόσο κατά του Φλιντ όσο και ενός υπέρμαχου των κοινωνικών δικαιωμάτων. Γι' αυτό το λόγο ο Φράνκλιν έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί στις

20 Νοεμβρίου για ένα φόνο που διέπραξε το 1977 έξω από μια συναγωγή σε προάστιο του Σεντ Λιούις.

Ο Φλιντ ωστόσο δίνει μάχη για να μην εκτελεστεί ο Φράνκλιν. Τον περασμένο μήνα έγραφε στο Hollywood Reporter: «Μια ζωή σε ένα μικρό κελί είναι πολύ πιο σκληρή τιμωρία από τη γρήγορη έξοδο μιας θανατηφόρου ένεσης. Είχα πολλά χρόνια να σκεφτώ αυτό το θέμα στο αναπηρικό μου καροτσάκι».

Ο Φλιντ με αίτηση του για αποχαρακτηρισμό των εγγράφων της υπόθεσης βοηθά στην ουσία την ACLU μια κοινωνική οργάνωση του Μιζούρι που προσπαθεί να μάθει την ταυτότητα του αναισθησιολόγου που θα κάνει την ένεση στον Φράνκλιν και ναι μπλοκάρει την προγραμματισμένη εκτέλεση. Το Μιζούρι είναι μια από τις πολιτείες που έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις σχετικά με τη προμήθεια των ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα