Ο Μάκος για Μπλάνκο και Μόναχο

11:23 11/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Γρηγόρης Μάκος από το καλοκαίρι ζει στο Μόναχο. Μια πόλη που δεν είναι εύκολη για να ζήσεις, αλλά… παράδεισος για να προοδεύσεις ποδοσφαιρικά. Και ο Μάκος πήγε εκεί για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αφού μπήκε στην γερμανική αγορά και ας παίζει σε ομάδα της Β’ κατηγορίας. Ωστόσο, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και η άνοδος μονόδρομος για την Μόναχο 1860 που έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα και έδωσε 300.000 ευρώ στην ΑΕΚ

για τα μάτια του Έλληνα χαφ. Λίγο καιρό μετά ήρθε στην Μόναχο και ο Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος ήταν δύο χρόνια συμπαίκτης του στην Ένωση.

«Δεν είναι εύκολα εδώ. Υπάρχει πίεση, αλλά δημιουργική. Όχι ασφυκτική όπως στην Ελλάδα. Εδώ σε βοηθά αυτό να δείξεις το ταλέντο του. Εγώ είχαν τον τραυματισμό και δεν μπόρεσα να δώσω όσα περίμεναν και ήθελα στην Μόναχο. Έπαιξε μόνο ένα επίσημο ματς. Αυτά είναι όμως μέσα στο παιχνίδι, στο ποδόσφαιρο… Έλειπα 9 εβδομάδες και τώρα μπαίνω. Την Παρασκευή έχουμε ένα φιλικό και θα δοκιμάσω να παίξω, ενώ μετά την διακοπή παίζουμε Δευτέρα 22/10 και θα έχω περισσότερο χρόνο για να είμαι έτοιμος» είπε ο Μάκος στο aek365 και συμπλήρωσε για τον Μπλάνκο «Είναι έξω από τα νερά του ακόμη… Δεν παίζει πολύ, τα περίμενε διαφορετικά. Νόμιζε ότι θα είναι βατό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει πολύ τρέξιμο και πολύ ξύλο και δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη. Η γερμανική νοοτροπία δεν είναι τόσο κοντά στους Λατίνους, όσο συμβαίνει στην Ελλάδα. Για αυτό ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα».

Η Μόναχο 1860 μετά από εννέα παιχνίδια έχει 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από την τριάδα που διεκδικεί άνοδο στην Μπουντεσλίγκα και επτά λιγότερους από την πρώτη Μπράουνσβάιγκ. Πάντως, ο Μάκος περιμένει πως και πως την διακοπή του χειμώνα… Ο λόγος είναι εύλογος. «Άρχισε σιγά – σιγά το κρύο στην Γερμανία. Θέλω να πάρω χρόνο συμμετοχής τώρα και θα περιμένω τον Δεκέμβρη την διακοπή. Παίζουμε 15/12 τελευταίο ματς και μετά έχουμε το Κύπελλο και μετά αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα αρχές Φλεβάρη. Θέλω να έρθω στην Αθήνα τα Χριστούγεννα να δω τους δικούς μου, οικογένεια, φίλους και φυσικά να προλάβω και ένα παιχνίδι της ΑΕΚ. Να πάω στο γήπεδο να δω την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα