«Ο Μέσι δεν είναι το καλό παιδάκι που όλοι νόμιζαν»

14:43 10/10/2012 - Πηγή: AEK365

Στο βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟΣ" πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Μέσι- Η βιογραφία ενός μύθου" με τον συγγραφέα Λούκα Καϊόλι να είναι παρών και να αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του.
Αρχικά ο συγγραφέας τόνισε: "Παρακολουθούσα ένα ντέρμπι Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Ήταν τότε που ο Ροναλντίνιο έκανε το μεγάλο παιχνίδι και πήρε μόνος

του τον αγώνα. Αυτό που παρατήρησα ήταν ένας νεαρός παίκτης, που έδειχνε να μην επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα του Μπερναμπέου. Μέσι ήταν το όνομά του και αμέσως σκέφτηκα, μαζί με τον εκδότη μου, πως θα ήταν καλό να ψάξουμε την ιστορία αυτού του παιδιού. Αν παρουσίαζε ενδιαφέρον, θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο. Ευτυχώς, με την έρευνά μου, ανακάλυψα πολλές πτυχές, άγνωστες στους περισσότερους, που είχαν να κάνουν με τα πρώτα βήματα του Λίο, Η ιδέα του βιβλίου έγινε πράξη και ιδού το αποτέλεσμα".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποιες ιστορίες που τον συγκίνησαν, όπως η πρώτη φορά που ο Μέσι έπαιξε μπάλα στην ομάδα όπου αγωνίζονταν τα μεγαλύτερα αδέλφια του, μίλησε για τις συζητήσεις που είχε με το γιατρό που παρακολουθούσε τον νεαρό Αργεντινό, για τα ορμονικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στη Βαρκελώνη, στο πόσο τον βελτίωσε η «Μασία», οι Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Τόνισε, δε, πως ο Μέσι δεν είναι "το καλό παιδάκι που όλοι νομίζουν. Έχει ένα παράξενο χαρακτήρα και έναν εγωισμό που δύσκολα φαίνεται".
Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Μέσι είναι καλύτερος του Μαραντόνα, ο Καϊόλι τόνισε πως είναι παράλογο να γίνονται συγκρίσεις. "Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι πως οι Αργεντίνοι περιμένουν μια προσωπικότητα σαν τον Ντιέγκο. Ο Μέσι δεν τους γεμίζει. Θα πειστούν μόνο αν κερδίσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας", είπε.

Ο Καϊόλι συνέχισε να μιλάει για τις συνεντεύξεις που πήρε από όσους έζησαν από κοντά τον Μέσι. Μίλησε για τον Ράικαρντ, τον Μπιλάρδο, τον Βαλντάνο. Όλες τους βρίσκονται στο βιβλίο και έχουν να προσθέσουν κάτι ενδιαφέρον στο "φαινόμενο Μέσι". "Ας μην τα πούμε όλα, για να υπάρχει ενδιαφέρον στον αναγνώστη", σημείωσε ο συγγραφέας.

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο Καϊόλι μίλησε και για το μυθιστόρημά του «Αύριο» που αναφέρεται στη ζωή και την καθημερινότητα δύο γυναικών στην Ανδαλουσία του σήμερα, με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Γελώντας, μάλιστα, ανάφερε πως "το βιβλίο αυτό δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και απορώ γιατί γίνεται αναφορά σε αυτό".

Στον πρόλογο της παρουσίασης το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Αντρέα Παλομπαρίνι, που έκανε μια μικρή αναφορά στο γενικότερο έργο του Λούκα Καϊόλι και τόνισε πως η βιογραφία του Μέσι είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας και πολλών ταξιδιών του συγγραφέα στην Αργεντινή. "Σκοπός του βιβλίου είναι να αναδειχτούν κάποιες άγνωστες ιστορίες που έχουν σχέση με το ποδοσφαιρικό φαινόμενο του 21ου αιώνα που ακούσει στο όνομα Λιονέλ Μέσι", είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα