Ο Ναός, το εμπορικό όνομα και η... Morgan

09:37 9/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με την εμπορική ονομασία του γηπέδου ασχολείται σήμερα η εφημερίδα: "10 εκατ. ευρώ το μίνιμους για την εμπορική ονομασία της Αγια Σοφιάς", γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει τα σημεία κλειδιά: "Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη πλήρης μελέτη - παρουσίαση. Θα δοθεί και σε εταιρείες με τις οποίες ήδη μιλάει η ΑΕΚ, αλλά και σε άλλες με συγκεκριμένα κριτήρια. Ειδικοί συνεργάτες του Τίγρη

μελετάνε τους τομείες ενδιαφέροντος συγκεκριμένων εταιρειών, ομίλων, που είτε δραστηροποιούνται ήδη, είτε πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας".

SPORTDAY

Για τον ειδικό λογαριασμό του γηπέδου, που αφορά την ΑΜΚ και ο οποίος άρχισε ήδη να κινείται σημαντικά γράφει η εφημερίδα: "...Σπεύδει ο κόσμος να γίνει συμμέτοχος", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

LIVE SPORT

"Στο κόλπο και η Morgan Stanley", γράφει με τη σειρά της η Live Sport σήμερα, φιλοξενώντας δηλώσεις του Νάσου Θανόπουλου: "Εκπληκτικό το project της Αγια Σοφιάς", αναφέρει.

GOAL

"Και άλλοι για το γήπεδο", τονίζει το Goal γράφοντας αναλυτικά στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα:
"Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ξεκάθαρος κατά την επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. "Αυτό το γήπεδο θα ανήκει σε όλους τους Ενωσίτες. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η σύμπραξη όλων. Θέλουμε λίγα από τους πολλούς και πολλά από τους λίγους". Με νωπό ακόμα τον απόηχο του ενθουσιασμού που προκάλεσε το ταξίδι στο μέλλον, η ανταπόκριση των "κιτρινόμαυρων" φιλάθλων είναι εντυπωσιακή. Ηδη, οι ειδικοί λογαριασμοί για το γήπεδο έχουν γίνει γνωστοί και ολοένα περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ σπεύδουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Ολα δείχνουν πως ο κόσμος της Ενωσης θα είναι και πάλι ο μεγάλος χορηγός αυτής της προσπάθειας. Οπως έγινε και το καλοκαίρι, άλλωστε, όταν εν μέσω της χειρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στην ιστορία του ελληνικού κράτους, με τιμές διαρκείας που φαίνονταν υπερβολικές, οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν την ΑΕΚ της Γ' Εθνικής πρώτη ομάδα σε εισιτήρια στην Ελλάδα. Με το μισό ποσό να διατίθεται για το γήπεδο και ήδη να προσφέρεται στον μεγάλο στόχο ποσό 1,250 εκατ. ευρώ όπως γνωστοποίησε και ο Μελισσανίδης.
Βέβαια, η παρουσία των φίλων της ΑΕΚ στην αγορά καρτών διαρκείας, αλλά και με την προσέλευση σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην υπόθεση του γηπέδου. Βλέπετε, είναι τόσο σημαντική η συμβολή που δίνουν στην Ενωση, που δικαιολογούν απόλυτα τις προσδοκίες για χορηγική συνεργασία και την ονοματοδοσία του "κιτρινόμαυρου ναού". Αλλωστε, ο Μελισσανίδης ήταν ξεκάθαρος κατά την παρουσίαση πως το γήπεδο είναι "ακριβή" υπόθεση για όποιον ενδιαφερθεί να διαφημιστεί μέσω αυτού.

Είναι σαφές πως όσο περνούν οι μέρες ο Μελισσανίδης περιμένει τη συμπαράσταση και συνεισφορά ολοένα και περισσότερων. Ξέρει πως ο κόσμος μπορεί να προσφέρει κάθε χρόνο και περισσότερο. Εχει ήδη να προσθέσει στον "κουμπαρά" τα χρήματα από τις συμφωνίες με ΟΠΑΠ και Nova για την τρέχουσα περίοδο. Ξέρει πως από την επόμενη σεζόν μπορεί να προσδοκά σε ακόμα πιο αυξημένα έσοδα και ο κόσμος θα προσφέρει μεγάλη συμπαράσταση.

Βέβαια, ο ξεσηκωμός του κόσμου δεν είναι βέβαιο πως θα αποτρέψει την προοπτική του τραπεζικού δανεισμού. Βλέπετε, όσα και αν συνεισφέρει ο κόσμος, δεν μπορεί να καλύψει τα δέκα εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οπότε είναι πιθανό να υπάρξει τέτοια προοπτική, ειδικά από τη στιγμή που πλέον στο τιμ υπάρχουν και δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη (Μιχάλης Σάλλας και Νάσος Θανόπουλος).

Ο Νάσος ανοίγει δρόμους

Πολλές φορές, ειδήσεις που δεν κερδίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημοσιότητα μπορεί να είναι πιο σημαντικές από άλλες. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην ΑΕΚ με την προσθήκη του Νάσου Θανόπουλου στο πρόζτεκτ του γηπέδου. Βλέπετε, μπορεί η οικονομική δυναμική που προσδίδει να μην είναι τεράστια -άλλωστε και στην ΠΑΕ η συμβολή του δεν ήταν τόσο σε ρευστό- αλλά δημιουργεί νέα δεδομένα στο θέμα του νέου γηπέδου και ανοίγει δρόμους που στην πορεία μπορεί να μετατραπούν σε... λεωφόρους.

Το πρώτο σημαντικό κέρδος στην υπόθεση είναι πως η παρουσία του Θανόπουλου "κλειδώνει" τη συμμετοχή του Νοτιά. Βλέπετε, με την αναβλητικότητα και τις επιφυλάξεις του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία θα μπορούσε αυτή η υπόθεση να μην τελεσφορήσει άμεσα. Από τη στιγμή που μπήκε και ο Θανόπουλος στη διαδικασία, όσοι γνωρίζουν τη σκέψη του Νοτιά έλεγαν πως πλέον είναι δεδομένη η συμμετοχή του και με σημαντικό ποσό μάλιστα.

Παράλληλα, ο Θανόπουλος με τις επαφές που έχει ως υπεύθυνος Βαλκανίων στον κορυφαίο χρηματοπιστωτικό οργανισμό της Morgan Stanley έχει τη δυνατότητα να φέρει στο πρότζεκτ του γηπέδου και άλλους επιχειρηματίες. Είναι κουμπάρος της τέως βασιλικής οικογένειας και έχει επαφές με την ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου και του διεθνούς τζετ σετ.

Μέσα και ο Στάθης

Καθημερινές είναι πλέον οι σημαντικές είσοδοι στο τιμ που στηρίζει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Πέραν των Νοτιά και Θανόπουλου που προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες, η τελευταία σημειολογική επανεμφάνιση αφορά τον Πέτρο Στάθη. Κορυφαίος διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ στα τέλη του '90 και στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη στην προσπάθεια εισόδου στην ΠΑΕ το 2008, γνωστοποίησε προς τον «τίγρη» πως θα συμμετάσχει κι αυτός στην προσπάθεια για το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα