«Ο Ολυμπιακός να δώσει λεφτά και στους άλλους»

09:34 24/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στο 1ο συνέδριο διοίκησης επαγγελματικού ποδοσφαίρου "Footballabout", παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Λίγκας, ο Χασάν Ανκιτσίογλου, ο οποίος πρότεινε ο Ολυμπιακός από τα μπόνους που εισπράττει από το Τσάμπιονς Λιγκ, να κρατά το 60% και το υπόλοιπο 40% να μοιράζεται ισότιμα στους υπόλοιπους συλλόγους προκειμένου να βελτιωθεί το πρωτάθλημα της Super League.
Συγκεκριμένα, ο Ανκιτσίογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "GOAL NEWS" στο περιθώριο του συνεδρίου τόνισε:

"Θα πρέπει να γίνει πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Τα μεγάλα ποσά πηγαίνουν συνεχώς στους ίδιους και τους ίδιους, με αποτέλεσμα το κενό μεταξύ εκείνων και των υπολοίπων ομάδων να μεγαλώνει διαρκώς και τοιουτοτρόπως οι μικρότεροι σύλλογοι να μην έχουν, πλέον, τη φιλοδοξία πως θα κατακτήσουν έναν μεγάλο τίτλο: εγχώριο ή ευρωπαϊκό. Ετσι, δεν έχεις πουθενά δίκαιο ανταγωνισμό! Πρέπει να καταλάβουμε κάτι, πως όλοι τους προέρχονται από ένα πρωτάθλημα και για να πετύχουν κάτι σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League χρειάζονται ανταγωνισμό. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται τις μικρές. Διαφορετικά, τα πρωταθλήματα θα πεθάνουν, δεν θα έχουν κανένα ενδιαφέρον. Για αυτό θα πρέπει να δούμε αν και πώς θα μοιράσουμε διαφορετικά τα μπόνους που παίρνουν οι ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Λίγκας μίλησε συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό λέγοντας το εξής: "Πήρε 25 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ, ας μη λάβει όλο το ποσό: ας πάρει το 60% (σ.σ. 15 εκ. ευρώ) και το υπόλοιπο ας το μοιραστούν ισότιμα οι υπόλοιποι σύλλογοι. Μπορεί αυτό να ακούγεται παράλογο σε ένα καπιταλιστικό τρόπο διοίκησης του ποδοσφαίρου, αλλά ίσως έτσι υπάρξει βελτίωση των πρωταθλημάτων".
Ο Ανκιτσίογλου τοποθέτησε την πρόταση του στο πλαίσιο της ελληνικής Super League λέγοντας το εξής: "Θα υπάρξουν μεγαλύτερες προκλήσεις, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, που σημαίνουν περισσότερες χορηγίες και κόσμο στο γήπεδο. Γνωρίζοντας πως θα πάρουν μία ή δύο συγκεκριμένες τον τίτλο, γιατί να νοιαστούν οι εταιρείες να διαφημιστούν στις υπόλοιπες 14; Θα διαφημιστούν αλλού! Επίσης, θα υπάρξει ανάγκη για παραγωγή ποδοσφαιριστών που στο απώτερο μέλλον θα αποτελέσουν μέλη μιας εθνικής ομάδας".
Ο Ανκιτσίογλου δεν θεωρεί λύση του οικονομικού ζητήματος τη διεύρυνση του Τσάμπιονς Λιγκ. "Θα συνέχιζαν να υπάρχουν οικονομικές αδικίες και οι ομάδες από τα κατώτερης δυναμικότητας πρωταθλήματα πάλι δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν με την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης".

Keywords
Τυχαία Θέματα