Ο πανικός για την ΑΕΚ και τα διαρκείας

09:12 23/5/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για την επιθυμία πολλών παικτών να παίξουν στην ΑΕΚ, γράφει η εφημερίδα κάνοντας λόγο για "Πανικό"! Συγκεκριμένα τονίζεται: "Όλοι οι μάνατζερ χτυπάνε την πόρτα της Ένωσης και προτείνουν τους παίκτες τους. Έχουν πάθει πλάκα, Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος και Δέλλας, που περνάνε από... κόσκινο όλες τις περιπτώσεις ώστε από την άλλη εβδομάδα να καταλήξουν σε αυτές που θα προχωρήσουν. Γελάει ο κόσμος με τα περί "χαμηλών προτάσεων" που δεν αφήνουν ικανοποιημένους

παίκτες που συνδύασαν το όνομά τους με τον υποβιβασμό της ομάδας. Όποιος θέλει κι όποιος είναι έξυπνος θα μείνει, όποιος δεν θέλει στο... καλό", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει πως ο Ανάκογλου βρίσκεται προς παραμονή, ενώ θέλει να γυρίσει και ο Μπούρμπους.

SPORTDAY

Στο μήκος κύματος και η SD γράφει χαρακτηριστικά: "Έναν από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της είναι πολύ πιθανό να κρατήσει στο ρόστερ της στην τρίτη κατηγορία η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ανάκογλου, που παρότι μέχρι τώρα φάνταζε σχεδόν απίθανο να παραμείνει, όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την «Ένωση» στην προσπάθεια επανεκκίνησης που θα αρχίσει.

Με τον 22χρονο μεσοεπιθετικό συναντήθηκε στις Σέρρες ο Νίκος Λυμπερόπουλος και του ανέφερε πως όλοι θέλουν να ηγηθεί της νέας ΑΕΚ. Ο παίκτης, που συν τοις άλλοις αποκτήθηκε το χειμώνα με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη από τον Πανσερραϊκό, φάνηκε να «ψήνεται» από τα επιχειρήματα του Λυμπερόπουλου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον «Λύμπε», καθώς και τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Τραϊανό Δέλλα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Κοντά στην παραμονή στην ΑΕΚ είναι και ο Σωκράτης Τσουκαλάς. Ο 21χρονος δεξιός μπακ δέχτηκε επίσημη πρόταση και είναι θετικός στο να συνεχίσει στην ομάδα.

Η προοπτική της ΑΕΚ είναι πλέον πολύ δελεαστική. Δεκάδες μάνατζερ προτείνουν καθημερινά παίκτες, βλέποντας πως είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τους πελάτες του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Τραϊανό Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος εξετάζουν όλες τις λύσεις και θα αποφασίσουν για τους εκλεκτούς. Αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον υπάρχοντα κορμό της ομάδας. Η θέση της «Ένωσης» είναι σαφής: οι περισσότεροι νεαροί παίκτες από το φετινό ρόστερ είναι ευπρόσδεκτοι στη νέα προσπάθεια, αλλά δεν θα... παρακαλέσουν κανέναν να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Δεδομένη είναι η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα, ενώ έγινε ήδη επαφή με τον Χρήστο Μπούρμπο και προτάθηκαν και εξετάζονται άλλοι δύο παίκτες με παλαιότερη θητεία στην ομάδα, οι Βασίλης Πλιάτσικας και Λεωνίδας Καμπάνταης, που έμειναν μένουν ελεύθεροι από Σάλκε και Πανιώνιο αντίστοιχα".

GOAL

"Γήπεδο όπως... ΟΠΑΠ", γράφει το Goal για τον Μελισσανίδη τονίζοντας αναλυτικά στο ρεπορτάζ του:
"Το επιχειρηματικό κόλπο γκρόσο της χρονιάς (ίσως και της δεκαετίας) ήταν η απόκτηση ποσοστού μετοχών του ΟΠΑΠ από το fund της Emma delta, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η διαδικασία μοιάζει σχετικά απλή, αν και πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα.

Στη δημιουργία του fund που κινείται για μια εταιρεία μπαίνει ένας δυνατός οικονομικά παράγοντας που κινεί τα νήματα και στη συνέχεια πλαισιώνεται -μοιράζοντας αναλογικά τα μερίδια- από συμπαίκτες στο πρότζεκτ. Με την ίδια επιτυχημένη λογική σχεδιάζει να κινηθεί ο «τίγρης» και στην υπόθεση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε αυτό το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ εκείνος είναι που θα ηγηθεί της διαδικασίας και θα κινεί τα νήματα, αναζητώντας συμπαίκτες που θα στηρίξουν την προσπάθεια. Βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε μερίδια και άνοιγμα σε συμπαίκτες, δεν πρέπει να συγχέει κανείς την υπόθεση με εταιρείες λαικής βάσης. Στην υπόθεση του νέου γηπέδου και στο σχέδιο Μελισσανίδη οι συμπαίκτες θα έχουν ως μίνιμουμ συμμετοχής τις 100.000 ευρώ και μετά θα αυξάνεται βαθμιαία (από μισό εκατ. ευρώ έως και 10 εκατ. ευρώ).

Υπό αυτό το πρίσμα κινεί τα νήματα ο Μελισσανίδης. Εχει δεδομένα την οικονομική στήριξη των Παππά, Χατζηιωάννου και (πιθανότατα) Γκούμα, που λειτουργούν ως βάση. Επειτα κάνει ανοίγματα σε δυνατούς επιχειρηματικά Ενωσίτες, όπως τους εφοπλιστές Δαλακούρα και Σαραντίτη. Απ' αυτούς ζητά αφενός να συμμετάσχουν και αφετέρου να επικοινωνήσουν την προσπάθεια και σε άλλους. Βέβαια, όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία θα έχουν σημαντικά κίνητρα και θα έχουν μερίδιο στο νέο γήπεδο. Πιθανότατα μέσω εκχώρησης που θα υπάρξει από την Ερασιτεχνική για κάποια χρόνια -όπως συνέβη στον Ολυμπιακό με τον Κόκκαλη- προς την ανώνυμη εταιρεία που θα δημιουργηθεί για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Μέχρι τώρα ο Μελισσανίδης δεν έχει συναντήσει καμία άρνηση στις επαφές του, αν και βέβαια δεν έχουν μπει χρήματα σε κάποιο ταμείο. Βέβαια, όπως σχολίαζε σπουδαίος εφοπλιστής «αν δώσεις τα χέρια με τον Μελισσανίδη και πεις οκ, είναι δύσκολο μετά να κάνεις πίσω», κάτι που δείχνει πως σε αυτό το επίπεδο αρκεί η συμφωνία κυρίων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Μελισσανίδης μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το γήπεδο. Εάν καταφέρει να συγκεντρώσει 15-20 εκατ. ευρώ μέσω του fund, θα κινηθεί για άλλες πηγές χρημαδοτησης με περισσότερη άνεση. Θα μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερα την ονοματοδοσία, θα πετύχει πολύ πιο εύκολα τραπεζικό δανεισμό (και σε μεγαλύτερο ύψος), θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ".

LIVE SPORT

Για έναν μεγάλο στόχο που καλείται να πετύχει ο Μελισσανίδη γράφει σήμερα η εφημερίδα. Τονίζεται πως για το Ελληνικό και τη νέα σεζόν επιθυμία του Τίγρη είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει 20.000 διαρκείας που θα δείξουν πολλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα