Ο Πάπας τουιτάρει!

15:35 3/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το όνομα @pontifex θα έχει ο λογαριασμός που θα έχει ο Πάπας Βενέδικτος του 16ου στο Twitter όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
Η έναρξη του λειτουργίας του λογαριασμού θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής της Παναγίας της Γουαδελούπης και όπως τονίζουν οι σύμβουλοι του Πάπα: "Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει 'πάπας', αλλά και 'δημιουργός γεφυρών'".
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μηνύματα του

πάπα μέσω twitter θα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν στείλει πιστοί στον λογαριασμό #askpontifex.
Στις 12 Δεκεμβρίου, το πρώτο tweet θα το στείλει ο ίδιος ο Πάπας, αλλά στη συνέχεια τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, όμως θα τα ελέγχει ο ίδιος προτού σταλούν
Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες, ενώ παρόλο που προβλέπεται να αποκτήσει πολλούς followers, ο ίδιος δεν θα "ακολουθεί" κανέναν.
Η σελίδα θα είναι κίτρινη και λευκή, στα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο θα υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού και μία δική του. Το σχέδιο της σελίδας ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.
Το Βατικανό ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο λογαριασμός του ποντίφικα να μην γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Μόνο ένας συγκεκριμένος υπολογιστής από το Βατικανό θα χρησιμοποιείται για να στέλνονται τα μηνύματα στο twitter.
"Η παρουσία του πάπα στο twitter είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πεποίθησής του ότι η εκκλησία θα πρέπει να είναι παρούσα στην ψηφιακή αρένα", σημείωσε ο Μπερκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα