«Ο Ράτκοβιτς θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής»

20:55 3/10/2014 - Πηγή: AEK365

Συμπαίκτες στην Γιαβόρ, αλλά και καλοί φίλοι. Ο λόγος για τον Αντρίγια Ράτκοβιτς που εδώ και λίγες ημέρες δοκιμάζεται από την ΑΕΚ στα Σπάτα και τον Μλάντεν Μικάνοβιτς, ο οποίος μιλάει στο aek365. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Γιαβόρ, δοκιμάστηκε και αυτός πριν από λίγους μήνες στην Άρσεναλ, πέρασε με επιτυχία όλες τις εξετάσεις και πλέον περιμένει ειδοποίηση από την Άρσεναλ ώστε μετά τα επιτυχημένα δοκιμαστικά στο Νησί να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Αγγλική ομάδα. Ο Μικάνοβιτς...

φτιάχνει το πορτρέτο του Ράτκοβιτς και έχει μόνο καλά λόγια να πει γι αυτόν, ενώ εύχεται να ανοίξουν τα φτερά τους και οι δύο για το εξωτερικό σύντομα.

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιθετικός. Την ξέρει την θέση. Είναι πολύ ψηλός και έχει καλή τεχνική για το ύψος του. Έχει πολύ καλά τελειώματα φάσεων και ευχέρια στο σκοράρισμα», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού άσου της Γιαβόρ και συμπαίκτη του Ράτκοβιτς. «Έχει δυνατό σουτ και εξ αιτίας του ύψους του είναι και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Ενώ είναι και καλός με τη μπάλα στα πόδια».

Ο 17χρονος επιθετικός που εδώ και λίγες ημέρες προπονείται με την ΑΕΚ δεν γνωρίζει Αγγλικά παρά μόνο τα βασικά, ωστόσο, όπως μας δήλωσε ο συμπαίκτης του αυτό δεν θα είναι πρόβλημα προσαρμογής για τον Αντρίγια: « Ο Ράτκοβιτς θέλει να παίξει στην ΑΕΚ και ελπίζει να κάνει καλή εντύπωση στη περίοδο της δοκιμής του», ήταν τα λόγια του.

Όσο για το πως νιώθει αυτές τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα: «Μίλησα μαζί του και είναι πολύ χαρούμενος με αυτά που συνάντησε στην Ελλάδα και την ομάδα και γενικά με όσα του συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό».

«Ο Ράτκοβιτς είναι ακόμα μικρός, αλλά είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Είναι ιδιαίτερα χαρισματικός», συμπλήρωσε ο Μικάνοβιτς για να ολοκληρώσει την συνομιλία μας με την ευχή: « Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τον φίλο μου και να καταφέρει να πάρει την μεταγραφή στην ΑΕΚ».

Αναφορικά με τον 18χρονο μέσο της Γιαβόρ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από έναν αρκετά ύπουλο τραυματισμό. Σε λίγες ημέρες επιστρέφει στις προπονήσεις και περιμένει την κίνηση της Άρσεναλ για την απόκτησή του μιας και οι άνθρωποι της Αγγλικής ομάδας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα προσόντα του και τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του.

«Έκανα για μία εβδομάδα προπονήσεις με την Άρσεναλ. Πέρασα με επιτυχία όλα τα τεστ και τα εργομετρικά και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά μου και το ταλέντο μου».

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, τέλος, έχουν κοινό μάνατζερ. Ο λόγος για τον Γιόβιτσα Ράντονιτς. Ο Σέρβος ατζέντης ποδοσφαιριστών αναλαμβάνει κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές από την χώρα του και προσπαθεί μέσω των γνωριμιών του να τους προωθήσει σε ομάδες του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα