Ο ρόλος του Ανάκογλου

20:18 8/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής με τον οποίο η ΑΕΚ συνομίλησε για να τον κρατήσει στο ρόστερ και να επενδύσει πάνω του, ήταν ο Δημήτρης Ανάκογλου. Τόσο ο Τραϊανός Δέλλας και το τεχνικό επιτελείο, όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πιστεύουν πάρα πολύ στο ταλέντο του και θέλουν να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας, όταν η Ένωση θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, ο 23χρονος άσος θα είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά σε όλη τη λειτουργία της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο χθεσινό, μάλιστα,

φιλικό με την Ομόνοια έγινε και ο... πρωταγωνιστής, με τις συζητήσεις που γινόντουσαν να αφορούν στο ποια είναι η θέση στην οποία θα πρέπει να αγωνίζεται. Αν δηλαδή είναι σωστό να παίζει δίπλα στον Κορδέρο, στη μεσαία γραμμή ή να προωθηθεί σε ρόλο 10ριού, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ώστε να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ στους επιθετικούς. Όπως δηλαδή συνέβη χθες, τη στιγμή που πέρασε πίσω από τον Ντακόλ. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, το παιχνίδι με την Ομόνοια δεν είναι κριτήριο για όσα θα δούμε φέτος. Η Ένωση αντιμετώπισε μία ομάδα που δεν θα συναντήσει τη νέα σεζόν (ούτε την επόμενη στη Β'), αφού το επίπεδο των φετινών αντιπάλων της, είναι πολύ κατώτερο και μη συγκρίσιμο.

Για αυτό και η ενδεκάδα που παρέταξε χθες ο Δέλλας είχε να κάνει με τον τρόπο που σκέφτεται να παρατάσσει την ομάδα, στα επίσημα ματς, απέναντι σε αντιπάλους που θα παίζουν με... πούλμαν στην περιοχή.Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ανάκογλου προτιμάται να αγωνίζεται πιο πίσω, ώστε να μπορεί να βρίσκει χώρους και να κάνει παιχνίδι, παρά να γίνεται ένας επιπλέον παίκτης, έξω από την -υπερφορτωμένη- μεγάλη περιοχή των αντιπάλων. Η ταχύτητά του και η τεχνική του, για να μπορέσει να βγει στο χορτάρι, χρειάζεται χώρο. Και αν δεν υπάρχει, τότε η ομάδα θα χάνει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο. Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να επισημανθεί, είναι τα γήπεδα στα οποία θα αγωνίζεται η ΑΕΚ. Εκτός από το ΟΑΚΑ, που είναι... τεράστιο, υπάρχουν έδρες όπως αυτές της Ραφήνας.

Μικρά γήπεδα, όπου οι χώροι θα γίνονται ακόμα πιο περιορισμένοι για τους επιθετικογενείς παίκτες, όπως ο Ανάκογλου. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, ο Δέλλας θα προτιμήσει να τον... κρατήσει πιο πίσω και να δημιουργεί παιχνίδι από τη μεσαία γραμμή, παρά να τον έχει «κρυμμένο» ανάμεσα στους αντιπάλους.Άλλωστε, όπως ήδη έχει φανεί, στο μυαλό του «Τράι» είναι όλο το παιχνίδι να ξεκινάει από την άμυνα. Για αυτό χρησιμοποιεί τον Ρόβα στη θέση των στόπερ, προκειμένου να κερδίζονται όλοι οι χώροι του γηπέδου.

Όσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό. Επίσης, αυτός είναι ο επιπλέον λόγος, που αν η ΑΕΚ τελικά κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή, όπως σας ενημέρωσε το aek365, θα είναι με αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η δήλωση του Τόνι Σαβέφσκι, όπου τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κατηγορίας. Και τα παραπάνω είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η ΑΕΚ να αποδώσει σωστό ποδόσφαιρο και να αντιμετωπίζει τις κλειστές άμυνες των αντιπάλων, που δεδομένα θα βρει μπροστά της κάθε Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα