Ο Σόιμπλε πρόσφερε χρήματα στο Βενιζέλο, για να βγει η Ελλάδα απ'το ευρώ

18:33 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη έκανε σήμερα από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών είχαν δεχτεί προτάσεις από την πλευρά της Γερμανίας για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με διάφορες «βελούδινες» μεθόδους.

«Τότε δεχτήκαμε προτάσεις να γίνει η βελούδινη έξοδος της Ελλάδας

από τη ζώνη του ευρώ», εννοώντας, σύμφωνα με συνεργάτες του, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Η πρόταση αυτή φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup στην Πολωνία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2011. Είχε προηγηθεί αποχώρηση της Τρόικας από την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Σόιμπλε είχε καλέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συζητήσουν σε γραφείο στο υπόγειο του κτιρίου, όπου πραγματοποιούταν η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο κ. ο Τζορτζ Άσμουνσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο κ. Γιώργος Ζανιάς, τότε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Ο Σόιμπε είχε ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να προσδιορίσει ένα ποσό χρηματοδότησης προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε την πρότασή του λέγοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας θα έχει πολύ μεγάλο κόστος και ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να βγει από την κρίση εντός της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα