Ο Στιβ Νας έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα

16:00 22/3/2015 - Πηγή: AEK365

Με επιστολή του στην ιστοσελίδα theplayerstribune.com, ο Στιβ Νας αποκάλυψε την απόφαση του να βάλει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα στα 41 του χρόνια.
Φέτος, ο Καναδός πλέι μέικερ δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι των Λος Άντζελες Λέικερς λόγω νευρολογικού προβλήματος στη μέση.
Ακολουθεί απόσπασμα από την επιστολή του Στιβ Νας:
"Αποσύρομαι από την ενεργό δράση. Άκουσα κάποιον να λέει πως έρχεται η μέρα όταν μας λένε πως δεν μπορούμε να παίξουμε άλλο. Δεν είμαστε αρκετά καλοί.

Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Πολύ αργοί, ίσως. Όταν είσαι έφηβος με τεράστια όνειρα και μια αυξανόμενη εμμονή, και κάποιος σου λέει πως αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα, είναι τρομακτικό. Ποτέ δεν το ξέχασα.
Οπότε τι έκανα; Έμεινα αφοσιωμένος. Έθεσα στόχους. Ονειρεύτηκα. Έκανα σχέδια. Πίεσα τον εαυτό μου πέρα από αυτό που ήταν φυσιολογικό ή ανέμεναν από εμένα. Κοίταξα προς τον ήρωα μου, τον Αϊζέα Τόμας και σκέφτηκα: Εντάξει, δεν είμαι πουθενά κοντά στον παίκτη που είναι αυτός, αλλά αν γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα για 5 ή 10 χρόνια, γιατί δεν μπορώ να γίνω το ίδιο καλός με αυτόν;
Το μεγαλύτερο δώρο που είχα ήταν να είμαι αφοσιωμένος στο πάθος μου και να πασχίζω για κάτι που αγαπώ τόσο πολύ, να οραματίζομαι μια σκάλα και να ανεβαίνω προς τους ήρωες μου. Η εμμονή έγινε ο καλύτερος φίλος μου. Μίλησα μαζί της, την περιποιήθηκα, πάλεψα μαζί της και με τραυμάτισε.
Και αυτό είναι το πράγμα για το οποίο είμαι πιο πολύ ευγνώμων στη καριέρα μου. Σε ολόκληρη τη ζωή μου κατά κάποιο τρόπο. Προφανώς, τοποθετώ τα παιδιά μου και την οικογένεια μου πάνω από το παιχνίδι, αλλά κατά κάποιο τρόπο το να έχω αυτό τον φίλο, αυτή τη διαρκή επιδίωξη, με έχει κάνει αυτό που είμαι, με δίδαξε και με δοκίμασε, και μου έδωσε μια αποστολή που μοιάζει αναντικατάστατη. Είμαι τόσο ευγνώμων. Πήρα τόσα πολλά ανεκτίμητα μαθήματα για τον εαυτό μου και τη ζωή. Και φυσικά έχω ακόμα τόσα πολλά να μάθω. Ακόμα ένα απίστευτο δώρο".

Ο Στιβ Νας έχει κερδίσει δύο βραβεία MVP του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος, είναι τρίτος στη λίστα με τις περισσότερες ασίστ στο ΝΒΑ με 10,335 συνολικά, πίσω μόνο από τον Τζον Στόκτον και τον Τζέισον Κιντ, ενώ κατέχει το ρεκόρ με το υψηλότερο ποσοστό στις ελεύθερες βολές με 90,4%.
Ξεκίνησε την καριέρα του στους Φοίνιξ Σανς το 1996 και το 1998 μεταγράφηκε στους Ντάλας Μάβερικς όπου έγινε συμπαίκτης με τον Ντιρκ Νοβίτσκι για μία εξαετία. Το 2004 επέστρεψε στους Σανς με τους οποίους είχε και τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ υπό την καθοδήγηση του Μάικ Ντ' Αντόνι και συνολικά έφερε την επανάσταση στο ΝΒΑ, αν και δεν κατάφερε να φτάσει στον τίτλο. Το 2012 δόθηκε με ανταλλαγή στους Λέικερς ελπίζοντας πως θα καταφέρει να κατακτήσει αυτό που του έλειπε από την πλούσια καριέρα του: το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Όμως, οι πολλοί τραυματισμοί που έπληξαν την ομάδα του Λος Άντζελες άφησαν ανεκπλήρωτο αυτό το στόχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα