Ο Στίβεν Κινγκ έγραψε τη συνέχεια της «Λάμψης»!

13:59 3/10/2013 - Πηγή: AEK365

Με ένα νέο βιβλίο επιστρέφει ο Στίβεν Κινγκ, το οποίο μάλιστα είναι βασισμένο σε έναν ήρωα του πιο δημοφιλούς μυθιστορήματός του. Ήρωας του νέου βιβλίου «Doctor Sleep» είναι ο Νταν Τόρανς, ο γιος του Τζακ από τη θρυλική «Λάμψη».

Το νέο βιβλίο ήρθε μετά την απαίτηση χιλιάδων φαν του, οι οποίοι ψήφισαν στο προσωπικό του σάιτ το 2009 ότι προτιμούσουν να μάθουν τη συνέχεια της Λάμψης. Συγκεκριμένα, 5.861 ψήφισαν «ναι» στη συνέχεια της Λάμψης, ενώ ελάχιστοι σχετικα επιθυμούσαν να διαβάσουν μια συνέχεια του βιβλίου «ο Άνεμος μέσα από την

κλειδαρότρυπα».

Η «Λάμψη» έγινε ευρέως γνωστή από την ταινία του Κιούμπρικ, ωστόσο ο ίδιος ο Κινγκ την έχει απορρίψει ουκ ολίγες φορές. Άλλωστε μετά από αυτή είχε φτιάξει και μια δική του, η οποία δυστυχώς κατά γενική ομολογία δεν έφτασε στο επίπεδο του Κιούμπρικ.

Και σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο BBC, δήλωσε: «Η ταινία είναι κρύα. Δεν είμαι κρύος άνθρωπος. Πιστεύω ότι ένα από τα πράγματα που κάνει τους αναγνώστες να ταυτίζονται με τα βιβλία μου είναι η ζεστασιά, κάτι που βγαίνει και λέει στον αναγνώστη 'θέλω να συμμετέχεις σ' αυτό που γίνεται.' Με την Λάμψη του Κιούμπρικ αισθάνθηκα ότι ήταν πολύ κρύο, πολύ 'παρακολουθούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά είναι σαν μυρμήγκια σε μια μυρμηγκοφωλιά, δεν κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα, αυτά τα μικρά έντομα'. Επίσης σημειώνει ότι ο η ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον δεν ήταν η αργή εξέλιξη ενός ανθρώπου προς την τρέλα, όπως την έγραψε, αλλά κάποιος που 'ήταν τρελός από την αρχή'».

Keywords
Τυχαία Θέματα