Ο τεράστιος Μίμης έχει σήμερα γενέθλια (VIDEO)

17:40 25/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 1942 όταν στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας γεννήθηκε ένα αγοράκι που έμελλε να γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Μια μέρα σαν σήμερα ο Μίμης Παπαϊώαννου ήρθε στον κόσμο και 71 χρόνια μετά τα κατορθώματα του με τη στρογγυλή θεά δεν έχουν ξεχαστεί.

Από τα χωράφια της Νέας Νικομήδειας όπου δούλευε με τον πατέρα του Κωσταντίνο και από το ξερό όπου αγωνιζόταν με την τοπική Νέα

Γενεά γρήγορα μεταπήδησε στη Βέροια όπου τον έμαθε όλη η Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη κίνηση για να τον αποκτήσει αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός αλλά τελικά αποσύρθηκε γιατί ο παίκτης είχε μόνο ένα καλό πόδι. Ευτυχώς η ΑΕΚ δεν είχε ενδοιασμούς και το καλοκαίρι του 1962 ο 20χρονος τότες Παπαϊωάννου φόρεσε τα κιτρινόμαυρα. Ακολούθησαν 17 εκπληκτικά χρόνια όπου ο Μίμης χρίστηκε δύο χρονιές πρώτος σκόρερ(1964,1966), κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος, ήταν από τους πρωτεργάτες της τρελής πορείας στο UEFA τη σεζόν 1976-77, ενώ τραγούδησε ακόμα και τον ύμνο της ομάδας. Τα όσα πέτυχε τον ανέδειξαν πριν από λίγα χρόνια ως ποδοσφαιριστή του αιώνα που μας πέρασε. Ήταν τέτοιο το ταλέντο του που το 1964 έκανε τη Ρεάλ να καταθέσει επίσημη πρόταση αλλά τη μεταγραφή τελικά να μη γίνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι είχε δηλώσει για το ενδιαφέρον της Βασίλισσας στον Χρήστο Βασιλόπουλο και την εκπομπή η "Μηχανή του Χρόνου".

Keywords
Τυχαία Θέματα