Ο… θείος, ο Θεός, ο Κοντός, ο Πάτερ, ο Φούλης, η… ΑΕΚ!

12:15 6/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τα παρατσούκλια είναι συνυφασμένα με τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Τα περισσότερα από αυτά τα βγάζουν οι ίδιοι οι οπαδοί συνήθως για να χαρακτηρίζουν με μια λέξη τους ποδοσφαιριστές - είδωλα των ομάδων. Η ιστορία της ΑΕΚ είναι γραμμένη από τον θείο, τον θεό, τον κοντό, τον πρίγκιπα του Νερέτβα, τον Γκούλιτ των φτωχών, τον γιατρό, τον Νέστορα, τον φούλη και πολλούς ακόμη.

Ο θείος, Λουκάς Μπάρλος
Ο πρόεδρος των προέδρων ανέλαβε τη διοίκηση το 1974 και παρέμεινε στη θέση μέχρι το 1981. «Δεν ήθελα να πάρω από την ΑΕΚ,

μόνο να δώσω ήθελα.
Δεν είμαι επενδυτής εγώ και μάλλον δεν έχω θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χάρισε στην ΑΕΚ.Aυτή η ομάδα είναι ό,τι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου» είναι τα δικά του λόγια για τη μεγάλη του αγάπη.

Ο Θεός, Θωμάς Μαύρος
Στην ΑΕΚ πήγε το 1975, επί προεδρίας Μπάρλου, και έμεινε έντεκα χρόνια. «Ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο θεός» το σύνθημα που αφιέρωσαν οι οπαδοί της «Ένωσης» στον ποδοσφαιριστή που έμελλε να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Νέστορας Κώστας Νεστορίδης
Γεννημένος το Μάρτιο του 1930 στη Δράμα από πρόσφυγες γονείς, άρχισε την καριέρα του στον Πανιώνιο πριν μετακομίσει το 1955 στην «Ένωση», όπου παρέμεινε επί μια δεκαετία. Ένας φαντεζί σκόρερ με άψογη τεχνική για τον οποίο, λέγεται ότι «έπεφταν» στοιχήματα πριν από κάθε αγώνα για το αν θα... παρουσιάσει κάποιο καινούργιο κόλπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα