Ο «τίγρης» ενώνει Μαρινάκη-Κόκκαλη!

12:17 27/6/2013 - Πηγή: AEK365

ΕΓΡΑΦΑ τις προάλλες, με αφορμή το καμ-μπακ του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι ο ΟΠΑΠ είναι ένα πυρηνικό όπλο που ο Μελισσανίδης έχει τη γνώση και την ικανότητα να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Να το κάνουμε λοιπόν πενηνταράκια: το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης του Δημοσίου για το 2012 ήταν παρά κάτι ψιλά 30 εκατομμύρια γιούρο. Απ' αυτά τα 30 τα 14,5 ήταν του ΟΠΑΠ! Και μιλάμε σε μια εποχή που η αγορά έχει στεγνώσει κι όλοι κυνηγάνε το δίφραγκο με

το τουφέκι. Μικρά και μεγάλα μαγαζιά. Οταν δηλαδή το 2008 μόνο η διαφήμιση του ΟΠΑΠ ήταν 33,7 εκατομμύρια γιούρο! Καταλαβαίνει κανείς για τι πείνα μιλάμε. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνει τίποτα ο Μελισσανίδης.

Πριν ακόμα πάρει τον ΟΠΑΠ, μέσω των Τσέχων, κι αν τον πάρει τελικά, τρέχουνε όλοι από μόνοι τους να πέσουνε απάνω του. Μέχρι τώρα οι χορηγίες του Οργανισμού βγαίνανε απευθείας από το Μαξίμου. Και για τα μεγάλα μαγαζιά και για τα μικρά. Στις ιστοσελίδες του χώρου δηλαδή, που κάνουνε κατά κανόνα «κόπι πέιστ» και με 120 χιλιάρικα χορηγία τον χρόνο όχι μόνο βγάζουνε τα έξοδά τους αλλά κι ένα καλό για τα σημερινά δεδομένα μεροκάματο. Τι κάνουνε λοιπόν όλοι αυτοί αλλά και οι υπόλοιποι που δεν έχουνε χορηγία και προσδοκούνε να πάρουνε; Λιβανίζουνε τον Μελισσανίδη. «Τον τίγρη, που θέλει να απεγκλωβίσει τον ΟΠΑΠ από τον εθνικό προμηθευτή, που ακούει στο όνομα Σωκράτης Κόκκαλης».

Ετσι έπεσε λοιπόν η πρώτη γερή πιστολιά. Από ιστοσελίδα «ερυθρόλευκων» συμφερόντων. Εναντίον εκδότη καθημερινής οπαδικής «κόκκινης» εφημερίδας και εβδομαδιαίας οικονομικής: ότι δεν γίνεται δηλαδή να μας το παίζεις γαύρος και να λες ότι η Ιντραλότ έχει αποικιοκρατική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. Να βρίζεις τον Κόκκαλη και να αβαντάρεις τον Μελισσανίδη που πήρε τζάμπα την ΑΕΚ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προστεθεί και τούτο: η συγκυρία τα έχει φέρει ώστε Κόκκαλης - Μαρινάκης να έρθουν τώρα ακόμα πιο κοντά. Κι αυτό φάνηκε και το Σάββατο το βράδυ στη Μύκονο, όταν ήταν στο ίδιο τραπέζι καλεσμένοι του Θόδωρου Θεοδωρίδη στο «Nammos».

Ακόμα λοιπόν δεν έχουμε δει τίποτα, κι είναι βέβαιο ότι έχουμε να δούμε πολλά. Αν τελικά κλείσει το ντιλ με τον ΟΠΑΠ, γιατί η πλευρά Τσέχων - Μελισσανίδη κλωτσάει. Η χθεσινή συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ ήταν και κρίσιμη και καθοριστική. Με τους Τσέχους να βάζουνε βέτο για την ανακήρυξη της Ιντραλότ σαν τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ θεωρώντας όπως προαναφέραμε τη σύμβαση αποικιοκρατική.

Ταυτόχρονα, υπάρχει δεύτερη σοβαρή εκκρεμότητα με τα Λαχεία και το Ξυστό. Με τον Κόκκαλη θα πρέπει να πούμε ότι σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις όλα αυτά τα χρόνια να είναι αήττητος. Η μάχη λοιπόν μόλις έχει αρχίσει. Και σε δύο ταμπλό μάλιστα. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κόκκαλη και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μαρινάκη. Και θα είναι πολύ σκληρή, είτε με τον ΟΠΑΠ στα χέρια του Μελισσανίδη είτε όχι, αν χαλάσει το ντιλ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μελισσανίδης είναι ισχυρός παίκτης. Και θα περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει απέναντι στον Κόκκαλη σχετικά με το οικονομικό θέμα και απέναντι στον Μαρινάκη σχετικά με το ποδόσφαιρο. Αυτά.

Η συνάντηση Γιάννας - Ψινάκη κάτω από την πανσέληνο

ΟΛΟΣ ο καλός ο κόσμος ήταν το Σαββατοκύριακο στη Μύκονο. Μεταξύ των παρευρισκομένων και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Την Κυριακή το βράδυ μάλιστα είχε πανσέληνο και η καλύτερη πανσέληνος στη Μύκονο είναι στον Πάνορμο. Οπου έγινε και η συνάντηση των δύο σημαντικών προσωπικοτήτων, της κυρίας Αγγελοπούλου και του κυρίου Ψινάκη. Και κάτω από το φως των κεριών ξεφύλλιζαν τις σελίδες του βιβλίου της κ. Γιάννας. Συμπέρασμα Νο 1. Οι γυναίκες στις τσάντες τους έχουν διάφορα μικροπράματα. Κατά κανόνα καλλυντικά για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξαναφτιαχτούν και να είναι έτοιμες. Η τσάντα της κυρίας Γιάννας περιέχει και το βιβλίο της. Κι επειδή έχουμε βγει και με γυναίκες και με άντρες συγγραφείς, τέτοιο ψώνιο να κουβαλάνε τα βιβλία τους παραμάσχαλα δεν έχει ματαγίνει. Συμπέρασμα Νο 2: Απ' όλο τον καλό κόσμο που βρέθηκε στη Μύκονο ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον για το βιβλίο της κ. Γιάννας ήταν ο Ψινάκης. Και το τελευταίο. Επειδή η σχετική φωτογραφία είναι κακοτραβηγμένη και αρετουσάριστη, με τα γνωστά επακόλουθα, σχετικό σχόλιο κακεντρεχές που αναρωτιέται: «Πώς έχουνε σταφιδιάσει και οι δύο;».

Μόνο ο Αδωνις έχει παιδεία και κανείς άλλος

ΕΧΕΙ λεχθεί ότι ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Για τη θρησκεία βέβαια ούτε λόγος. Ολα αυτά με αφορμή την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Κι εντελώς τυχαία και συμπτωματικά Σαμαράς και Αδωνις ή Μπουμπούκος να ψάλουν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Σαν καλοί χριστιανοί και πατριώτες κι όχι σαν απατεώνες, όπως υποστηρίζουν οι κακοήθεις και οι εμπαθείς. Που δεν σέβονται τα ιερά και τα όσια όπως το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ειδικά για τον Γεωργιάδη (φωτό), μάλιστα, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Τα λόγια του απερχόμενου υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά τη σεμνή τελετή παράδοσης - παραλαβής ήταν χαρακτηριστικά: Επικεφαλής του υπουργείου Υγείας είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την παιδεία του, την αγωγή του και την υπεράσπιση της ελληνικότητας. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Μόνο ο Αδωνις έχει παιδεία και κανένας άλλος. Μόνο ο Αδωνις υπερασπίζεται την ελληνικότητα και κανένας άλλος; Ολοι οι άλλοι είναι απαίδευτοι, αγενείς και ανθέλληνες. Κι από πότε η παιδεία και αγωγή έπαψαν να θεωρούνται προαπαιτούμενα και λογίζονται σαν προσόντα; Και για να ελαφρύνει το κλίμα, που πάντα σε τέτοιες στιγμές είναι φορτισμένο, ο Αδωνις, που είχε και τον τελευταίο λόγο σαν υπουργός, έκλεισε τη σεμνή αυτή τελετή με ένα ανέκδοτο: «Δεν έχω να πω πολλά λόγια. Ούτε θα μιλάω πολύ». Και ξεκαρδίστηκαν όλοι στα γέλια. Και την άλλη μέρα, χθες, βγήκε στο παράθυρο του ΣΚΑΪ.

Ερώτηση: Αν μετά από Φυτανίδη - Μόρα χαλάσει και του Κυργιάκου, ο επόμενος στόχος για στόπερ στον Παναθηναϊκό θα είναι ο Γιάννης Γκούμας;

Ο Δαυίβ Καβελασβίλι με τα δύο χρυσά στους Μεσογειακούς συνεχίζει τη λαμπρή παράδοση των Ελλήνων αρσιβαριστών. -Observer

Το άρθρο του ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΑΡΗ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα GOAL

Keywords
Τυχαία Θέματα