Ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας και το πραξικόπημα

11:12 18/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά την συζήτηση για την προανακριτική, υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μια αποστροφή του λόγου του, να υποστηρίζει πως έχει στο σπίτι του τα αμυντικά σχέδια της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε το εξής: "Φτάσαμε να έχουμε στερηθεί παντελώς την αίσθηση του χιούμορ. Έχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα του υπουργείου Αμύνης. Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος τα εμπιστευτικά σημειώματα του ΥΠΕΞ; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;".
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τον ρωτούσαν "με ποιο δικαίωμα τα έχετε;". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε απάντησε ειρωνικά: "Για να κάνουμε πραξικόπημα όταν πάρετε την πλειοψηφία" προκαλώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσίπρας είπε οτι αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο είναι ότι "για την ομολογία του αυτή ο κ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του. Σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαινε αυτό;"

Keywords
Τυχαία Θέματα