Ο ξεσηκωμός του κόσμου και ο... Γκέκας

09:39 15/12/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Με τίτλο "κατάληψη στον Γκέκα", η εφημερίδα γράφει τόσο για την κρούση της Ένωσης στον Έλληνα φορ, οσο και την κατάληψη στα Σπάτα: "Μόνο στην ΑΕΚ θα μπορούσε να γίνει αυτό: Την ώρα που οι οπαδοί διαμαρτύρονταν στα Σπάτα για τη μετοχική αδιαφορία και το πρωτοφανές αδιέξοδο της ομάδας, η διοίκηση... απαντούσε με μεταγραφική ενίσχυση. Τη στιγμή που η Original εισέβαλε ειρηνικά στα Σπάτα, ο Δημητρέλος και

ο Λίνεν είχαν ραντεβού με τον διεθνή επιθετικό. Σε καλό κλίμα η συνάντηση όμως οι δυσκολίες στο οικονομικό είναι ανυπέρβλητες", γράφει χαρακτηριστικά το Goal.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η έκκληση της ORIGINAL είναι πρώτο θέμα σήμερα στην ΩΡΑ η οποία γράφει: "Η ORIGINAL προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ στα Σπάτα. Ζητάει από όλους τους μετόχους και τους διοικούντες από το 2004 και μετά να αναλάβουν τι ευθύνες τους και στέλνει το μήνυμα: "Μαζευτείτε και βρείτε λύση". Εκφράζει όλο τον κόσμο της ΑΕΚ και η συγκεκριμένη κίνηση και η καυστική ανακοίνωση της ORIGINAL", υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Για τα μεταγραφικά σημειώνει: "Συνάντηση με Γκέκα! Έγινε κι αυτό στην ΑΕΚ... Δημητρέλος και Λίνεν είχαν τετ α τετ με τον διεθνή επιθετικό. Κοντά στην ΑΕΚ ο Μητρόπουλος! Με κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 24ώρα η Ένωση προσπαθεί κι έχει σοβαρές ελπίδες να καταφέρει να φέρει στα Σπάτα τον Έλληνα μέσο, δανεικό με οψιόν αγοράς".
Όσον αφορά τα διοικητικά η ΏΡΑ γράφει: "Δεν θα κολλήσει στο φορολογικό! Η πλευρά Βιντιάδη βρίσκει άκρη με το θέμα των δόσεων παρότι δεν κατατέθηκε η τροπολογία. Ο Δημητρέλος είπε στους παίκτες ότι μετά τη ρεβάνς με την Καβάλα, θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις".

SPORTDAY

Για το "πρέσινγκ" της ΑΕΚ στον Γκέκα γράφει η SD, τονίζοντας στο ρεπορτάζ της: "Στην ΑΕΚ οι απίθανες καταστάσεις συνεχίζονται. Οι οργανωμένοι οπαδοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα με την ειρηνική κατάληψη των γραφείων στα Σπάτα, με στόχο να κινητοποιήσουν τους μετόχους, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ίδρωσε κανένα αυτί παρά την προειδοποίηση πως «τα χειρότερα έρχονται», με την οποία κατέληγε η ανακοίνωση της Original.

Την ίδια στιγμή, η συνάντηση του Ανδρέα Δημητρέλου και του Έβαλντ Λίνεν με τον Φάνη Γκέκα γέννησε ελπίδες για απόκτηση ενός επιθετικού με «εύκολο» το γκολ, αλλά μάλλον αυτές είναι φρούδες. Κι όχι μόνο επειδή η απόσταση από τις απαιτήσεις του Λαρισαίου φορ είναι χαώδης ή επειδή έχει προτεραιότητα το εξωτερικό, αλλά γιατί η κρούση της πλευράς της ΑΕΚ βασίζεται στην ελπίδα (και τίποτα περισσότερο για την ώρα) πως ο Δημήτρης Βιντιάδης και οι συνεργάτες του θα αναλάβουν τα ηνία της ΠΑΕ. Πιο ρεαλιστική είναι η περίπτωση απόκτησης του Παύλου Μητρόπουλου. Η «Ένωση» προσφέρει 30.000 ευρώ για τον εξάμηνο δανεισμό του 22χρονου μεσοαμυντικού από τον Παναιτωλικό και είναι κοντά στην απόκτησή του.

Ακόμη, ωστόσο, κι αυτή η κίνηση εξαρτάται από την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας. Η ΠΑΕ δεν ήταν συνεπής στην τήρηση των προηγούμενων ρυθμίσεων και μετά τη νέα καθυστέρηση στην υπαγωγή σχετικής διάταξης στο φορολογικό νομοσχέδιο για την αποπληρωμή των χρεών στο Δημόσιο, είναι αμφίβολο αν θα της δοθεί άδεια για να κάνει μεταγραφές και με ποιο τίμημα.

Την ίδια ώρα, η πλευρά Βιντιάδη εξακολουθεί να τηρεί σιγή ενισχύοντας τις φήμες πως όσο οι μέρες περνούν όχι μόνο δεν πλησιάζει το deal, αλλά απομακρύνεται και οδεύει προς ναυάγιο. Ο Ανδρέας Δημητρέλος φέρεται να είπε στους παίκτες πως μετά τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Καβάλα θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις, αλλά όχι και ποιες θα είναι αυτές...

Η ΑΕΚ, τουλάχιστον για την ώρα, όχι απλώς δεν μπορεί να ενισχυθεί όπως θα ήθελε, αλλά κινδυνεύει να αποδυναμωθεί κι άλλο... Λιγοστές είναι οι πιθανότητες παραμονής του Γιάννη Κοντοέ στην ΑΕΚ. Ο αμυντικός της «Ένωσης» έχει χάσει την υπομονή του με όσα συμβαίνουν στην ομάδα και φέρεται όχι απλώς αποφασισμένος να φύγει, αλλά και να έχει ήδη βρει ομάδα.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου θέλει τον 26χρονο άσο και ο ίδιος εμφανίζεται θετικός σε μία τέτοια μετακίνηση. Η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της δίχως να βάλει χρήματα στα ταμεία της, καθώς οι Ρουμάνοι θέλουν τον Κοντοέ δίχως αντίτιμο και με βάση τα χρήματα που του οφείλονται εκείνος αν το θελήσει μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του. Σημειώνεται πως το συμβόλαιο του Κοντοέ λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Ρουμανικά ΜΜΕ ήθελαν τη Στεάουα να καλοβλέπει και την περίπτωση του Ξενοφώντα Φέτση, ενώ τόνιζαν πως πιθανή πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ (!) θα άνοιγε το δρόμο για να αποκτηθούν εύκολα οι δύο «κιτρινόμαυροι»".

LIVE SPORT

Για "ORIGINAL κατάληψη", κάνει λόγο η εφημερίδα σημειώνοντας: "Πενήντα οργανωμένοι οπαδοί χθες στα Σπάτα, πιέζουν να βρεθεί λύση. Συνάντηση με Ντέμη, πιέσεις και σε Βιντιάδη, πρόσκληση σε πρώην και νυν μετόχους - παράγοντες. Κι όμως αυτή η ΑΕΚ θέλει να κάνει... μεταγραφές: Έκανε ραντεβού με Γκέκα, "κλέβει" από τον Άρη τον Μητρόπουλο. Σενάρια ότι θα σκάσουν προσφυγές (Κοντοές, ίσως και Γιάγκο, Φούντας).

Keywords
Τυχαία Θέματα