Οι 10 πιο... value for money προορισμοί σύμφωνα με το Loneny Planet

18:15 29/12/2013 - Πηγή: AEK365

Οι αναγνώστες του lonelyplanet.com, του πιο δημοφιλούς ταξιδιωτικού site στον κόσμο, επέλεξαν τους 10 πιο... value for money προορισμούς για το 2014. Οι προορισμοί αυτοί συνδυάζουν οικονομική διαμονή, φαγητό και μετακινήσεις και βέβαια ωραία τοπία. Στην πρώτη θέση... η Ελλάδα

1. Ελληνικά νησιά

Συνδυάζοντας υπέροχα τοπία, ήλιο, αξιοθέατα, πεντακάθαρες θάλασσες, μοναδικό φαγητό και πλέον λόγω κρίσης μειωμένες τιμές τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.

2. Νότια Ιταλία

Ο ιταλικός νότος φαίνεται

ότι κερδίζει έδαφος σε σχέση με τον πλούσιο βορρά καθώς η διαμονή στην Καλαβρία, την Πούλια και τη Μπασιλικάτα είναι σίγουρα πολύ πιο φθηνή από τη Βενετία και εξίσου απολαυστική.

3. Νικαράγουα

Αν εξαιρέσεις το κόστος των εισιτηρίων προς την Κεντρική Αμερική, οι χαμηλές τιμές διαμονής, το φθηνό φαγητό, αλλά και τα δωρεάν αξιοθέατα ισορροπούν την κατάσταση. Οι λάτρεις των σπορ μπορούν να επιδοθούν σε πεζοπορία ή Canopy και στο ηφαίστειο Μομπάτσο.

4. Βουλγαρία

Παρόλο που ακούγοντας «Βουλγαρία» στο μυαλό σου δεν έρχονται αμέσως οι διακοπές πρόκειται για μια πολύ όμορφη χώρα με εξαιρετικά τοπία, όπως οι πόλεις Πλόβντιβ ή Βάρνα που συνδυάζουν πολύ λογικές τιμές από τη διαμονή, μέχρι το φαγητό και τις μεταφορές.

5. Πορτογαλία

Με εξαίρεση το καλοκαίρι που οι τιμές ανεβαίνουν λίγο, μπορείς να περάσεις πολύ φθηνές διακοπές σε όλη τη χώρα.

6. Τα Νησιά Φίτζι

Παρόλο που τα έχουμε συνδυασμένα με εξωτικά πανάκριβα ταξίδι, αν εξαιρέσει κανείς τα αεροπορικά εισιτήρια, είναι το πιο "προσιτό" κομμάτι του παραδείσου του Ειρηνικού Ωκεανού.

7. Μεξικό

Πολύ ξεχωριστό μέρος με πάμφθηνη διαμονή και διατροφή, αλλά και με υπέροχα αξιοθέατα..

8. Καρνατάκα, Ινδία

Κατά τη διάρκεια του (ευρωπαϊκού) χειμώνα, τα πακέτα είναι πιο οικονομικά από τις άλλες περιόδους του χρόνου.

9. Palawan, Φιλιππίνες

Με ηρεμία και τροπική φύση το μέρος είναι ιδανικό για ένα διαφορετικό ταξίδι

10. Αιθιοπία

Εδώ συναντά κανείς την άγρια φύση της Αφρικής μένοντας σε πολύ φθηνά ξενοδοχεία. Ωστόσο, οι ξεναγήσεις ίσως κοστίσουν λίγο παραπάνω.

*Από τη θέση 5 και μετά, οι προορισμοί ακριβαίνουν εξαιτίας των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα