Οι 12 συμμετοχές του Βάργκας

22:41 6/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Φαμπιάν Βάργκας, εξαρχής έδειξε πως θα αποτελέσει σημαντική μονάδα για την φετινή ΑΕΚ. Μπορεί να ήταν μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, ωστόσο το βιογραφικό του ήταν τόσο καλό, που ακόμα και ο σοβαρός τραυματισμός του, δεν εμπόδισε κανέναν στο να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή. Ωστόσο, ακόμα και στην ΠΑΕ που θεωρούσαν σίγουρο το ότι ο τραυματισμός του ανήκει στο παρελθόν, είχαν σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Για αυτό θέλησαν να «προστατευτούν» οικονομικά την ομάδα από ένα συμβόλαιο 2 ετών, βάζοντας

τον Κολομβιανό να υπογράψει για 1+1.

Μάλιστα, υπήρξε όρος που θα ανανεωνόταν αυτόματα το δεύτερο έτος της συμφωνίας, αν ο Βάργκας συμπλήρωνε 25 παιχνίδια της σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Βάσει υπολογισμών, θα ήταν περίπου το 60% των αγώνων της χρονιάς. Τα δεδομένα αντιστράφηκαν και από εκεί που η ΑΕΚ θα είχε τον πρώτο λόγο, πλέον κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως η Ένωση θα είναι αυτή που θα επωφεληθεί από αυτή τη συμφωνία. Διότι το όριο των 25 συμμετοχών, όπως δείχνει η μέχρι τώρα πορεία, θα... πιαστεί οριακά και εφόσον δεν υπάρχουν άλλα -σοβαρά- απρόοπτα.

Ο Κολομβιανός έχει αγωνιστεί σε 13 αγώνες, από τους 21 που έχει δώσει μέχρι στιγμής ΑΕΚ (στους δύο με τη Ντιναμό ο Βάργκας δεν είχε δηλωθεί), στο πρώτο μισό της χρονιάς, ενώ αποκλείστηκε και από την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι και ως εκ τούτου, χάνει μία ακόμα συμμετοχή. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και στην χειρότερη των περιπτώσεων, η Ένωση θα δώσει 14 ακόμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, 6 στα πλέι οφ (πλέον δύσκολα μπορεί κανείς να μιλάει για πρωτάθλημα, ενώ δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί την ομάδα ακόμα και εκτός πεντάδας) και ένα στο Κύπελλο (χωρίς να προδικάζουμε αποκλεισμό, αλλά είναι το μόνο σίγουρο παιχνίδι). Συνολικά, λοιπόν, 21 ακόμα ματς για το υπόλοιπο της χρονιάς, με τον Βάργκας να πρέπει να αγωνιστεί στα 12 από αυτά, ώστε να παραμείνει, χωρίς νέες διαπραγματεύσεις.

Μπορεί ο στόχος, στην παρούσα φάση, να φαίνεται εύκολος, όμως υπάρχουν παράγοντες που δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου απλό. Ο Κολομβιανός έχει φτάσει τις 5 κίτρινες κάρτες και με τον... ρυθμό που τις μοιράζουν οι διαιτητές στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι εφτά θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Κατά συνέπεια και δύο αγωνιστικές τιμωρίας. Εφόσον συνεχιστούν αυτοί οι αποκλεισμοί από αποστολές αγώνων ή υπάρξει κάποιος ακόμα μακροχρόνιος τραυματισμός, τότε όλα θα είναι οριακά. Βεβαίως, ακόμα και αν δεν συμπληρώσει ο Κολομβιανός τις 25 συμμετοχές που ορίζονται στο συμβόλαιό του, τον πρώτο λόγο τον έχει και πάλι η ΑΕΚ, αλλά αντί για μία τυπική διαδικασία, θα αναγκαστεί και πάλι να συζητήσει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα