Οι αγρότες του Νευροκοπίου θα μοιράσουν 12 τόνους πατάτες

12:13 3/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά την πρωτοβουλία των γεωργών της Βοιωτίας που μοίρασαν κρεμμύδια και πατάτες στην πλατεία Συντάγματος, οι αγρότες του Νευροκοπίου θα μοιράσουν αύριο στη Θεσσαλονίκη συνολικά 12 τονους πατάτες στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.

Οι πατάτες θα είναι χωρισμένες σε 1.700 συσκευασίες των 6 κιλών, οι οποίες θα μοιραστούν στους πολίτες, ενώ 300 ακόμα συσκευασίες θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες από το Νευροκόπι θέλουν έτσι να διαμαρτυρηθούν για την πολύ χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι σχεδόν μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής. Επίσης λένε πως δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής του να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.

Ο Δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης μιλώντας στο Newsit ανέφερε: «οι έμποροι αγοράζουν την πατάτα μας που είναι ένα προϊόν με ταυτότητα και πιστοποιημένο στα 0,10 λεπτά το κιλό όταν το κόστος παραγωγής είναι στα 0,20 με 0,22 λεπτά το κιλό και τελικά η πατάτα φτάνει στον καταναλωτή 0,70 και 0,90 λεπτά το κιλό. Η πατάτα είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, δεν παράγουμε τίποτα άλλο, από αυτή λοιπόν εξαρτάται η επιβίωσή μας. Πάμε λοιπόν αύριο στη Θεσσαλονίκη να διαμαρτυρηθούμε αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης μοιράζοντας δωρεάν 12 τόνους πατάτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα